Ajornat el “judici del confeti” al 13 de Juny del 2022

Ajornat el “judici del confeti” al 13 de Juny del 2022

Avui 13 de desembre, esperàvem que s’iniciés el llarg judici del cas confeti als jutjats de Palma, programat per tota la setmana.

Els fets es remonten al juliol de 2017, quan es realitzà una acció reivindicativa al port de Palma en la qual una vintena de joves va desplegar pancartes amb el lema “Tourism kills Mallorca” i es tirà confeti a les terrasses del restaurant.

Les encausades foren citades a declarar el febrer de 2018 al jutjat d’instrucció número 2 de Palma aquest mes de juny, gairebé 5 anys després dels fets, seran jutjades. S’enfronten a una pena d’un total de 29 anys de presó per desordres públics.

En el seu moment, la defensa va presentar recurs d’apel·lació a l’Audiència Provincial de Palma sol·licitant l’arxiu de la causa, ja que, entre altres motius, moltes de les encausades que seran jutjades no es trobaven en el lloc dels fets i així s’ha demostrat durant la instrucció.

Les encausades fóren citades a declarar identificades erròniament a través de fitxers policials. La policia segueix emprant bases de dades il·legals de les joves organitzades a Mallorca que participen en els moviments socials. D’aquesta forma, poden encausar i criminalitzar de manera aleatòria a les persones que assiteixen a concentracions o manifestacions.

El turisme segueix disfrutant de via lliure per destruïr la nostra illa i precaritzar encara més la classe treballadora, mentrestant l’estat condemna qualsevol protesta contra aquest model insostenible que acabarà amb la nostra terra.

Els grans empresaris i hotelers segueixen impunes davant la destrucció del nostre territori i l’especulació amb els nostres recursos, explotant a les treballadores i generant un model d’oci insostenible. Però a les persones que ens mobilitzem per dir NO a aquest turisme que pretén ofegar-nos, ens surt car.

Finalment, la nova data de judici s’ha programat pel proper 13 de juny del 2022.

Tirar confeti va car, i a Mallorca costa 29 anys de presó.

Seguirem tirant confeti, lluitant fins l’absolució!!

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM