Acusades 7 veïnes del raval per plantar cara al feixisme!

Acusades 7 veïnes del raval per plantar cara al feixisme!

El jutjat d’Instrucció 22 de Barcelona tira endavant la causa contra les 7 veïnes del Raval per una acció de rebuig a la propaganda feixista de VOX.

En els darrers dies hem conegut que el Ministeri Fiscal de la mà del partit VOX ha acusat a les veïnes de coaccions, amenaces, delicte d’odi, maltractament d’obre i delicte de danys.

En concret el Ministeri Fiscal demana 36.000 euros de multa per cada una de les 7 acusades. En total 252.000 euros, així com la prohibició d’apropament i comunicació d’aquestes amb Rocio de Meer, Ignacio Garriga, José Luís Temple, Jorge Alberto de la Fuente i Nerea Andrés Antón, i la prohibició d’anar durant el termini de 3 anys a actes del partit feixista VOX. A més a més, 3.500 euros de responsabilitat civil pels danys morals que suposadament van patir.

Per la seva banda, Ignacio Garriga i Rocio de Meer demanen fins a 6 anys de presó, i 7.000 euros de multa per cada una de les acusades, en total 42 anys de presó, i 49.000 euros de multa.

 

De nou volem denunciar la connivència de la fiscalia de delictes d’odi amb el feixisme, i el seu empeny en protegir idees i partits que en una democràcia no haurien de tenir cabuda.

 

Tampoc entenem com pot ser que la Fiscalia plantegi restringir el dret de manifestació i de participació política a les 7 companyes, i els vulgui prohibir poder anar actes de VOX a Barcelona, en lloc d’instar que el partit feixista no pugui realitzar actes a Barcelona i arreu del territori.

De nou el món al revés: Es persegueix a aquelles que lluiten per la igualtat plena entre les persones, en canvi, es protegeix i premia el discurs d’odi i la impunitat feixista.

Ho veiem sovint als nostres carrers, quan el seu odi provoca violència contra persones racialitzades i del col·lectiu lgtbiq+, dones en general, independentistes i militants de moviments populars.

 

Els fets que originen la present causa es remonten al passat 2 de setembre de 2020 quan membres de VOX van desfilar pel barri del Raval amb proclames feixistes, després de manifestar que el nostre barri era un «estercolero» multicultural.

 

Les veïnes del barri, en un clar exercici del dret de manifestació i d’expressió, varen sortir al carrer per dir alt i clar que al Raval no es toleraran discursos feixistes ni racistes.

En aquest marc de protesta, la comitiva de VOX es va tancar a un hotel, mentre a fora discorria la manifestació amb absoluta normalitat.

 

La resposta de la gent i de les entitats que dia a dia treballen al barri per fer-lo un espai d’integració, sense segregació per origen, gènere o classe, va ser exemplar, unides contra la criminialització i contra el feixisme.


La sorpresa, però ha vingut ara al conèixer que la Fiscalia de Miguel Angel Aguilar, Fiscal en cap de la Fiscalia de Delictes d’Odi, de la mà de la brigada política del cos de Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional, van instruïr una causa contra les nostres 7 companyes, per uns susposats delictes de coacció, delicte d’odi i discriminació i contra els Drets Fonamentals.

Les identificacions realitzades pels cossos policials, han estat basades en arxius policials de caire polític, en base a la militància i a l’activitat política de les mateixes, essent aquest fet del tot il·legal.

Aquesta estratègia repressiva no és pas nova, és la més antiga recepta de la impunitat i banalització del feixisme. Una pràctica inadmissible en una pretesa societat democràtica.

 

Davant d’aquests fets, les encausades i Alerta Solidària, volem denunciar novament les directius i pràctiques habituals del Fiscal Miguel Anguel Aguilar, dels Jutjats i dels cossos policials qui en lloc de perseguir els feixistes, persegueixen a aquelles persones que combaten el discurs d’odi de l’extrema dreta.

Ara ens trobem davant del darrer embat del feixisme i dels qui el protegeixen i promouen amb un intent d’ofegar econòmicament al moviment antifeixista, de criminalitzar-nos i d’empresonar-nos, i davant d’això tant sols podem advertir que seguirem combaten totes les formes de feixisme de la nostra societat, plantarem cara tant als feixistes com als qui els pretenen normalitzar.


Contra el feixisme, organitzem-nos!
Feixisme ni al Raval ni en lloc!
Absolució per les 7 del Raval!


Barcelona, Països Catalans, 8 de novembre de 2021.

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM