Absolta la Laia de Ripollet als nassos de dos diputats de VOX

Absolta la Laia de Ripollet als nassos de dos diputats de VOX

Jutjada el dilluns i ja tenim sentència: absolta de tots els càrrecs. La fiscalia, que va impulsar el procediment duran tota la instrucció, va rectificar en sala i va sol·licitar l’absolució de la militant feminista. Per contra, i sense decebre, l’acusació particular de VOX elevava la participació de l’encausada en la protesta antifeixista als delictes d’amenaces, coaccions i furt.

Els diputats masclistes Manuel Jesús Acosta Elías i Juan Carlos de Segura Just, dirigents del partit VOX, són a l’origen del procediment per una denúncia que van interposar per la ràbia de veure’s repudiats pel veïnat de Ripollet. Era el 3 de juliol de 2021 quan el partit espanyolista va voler estendre el seu discurs d’odi en la vila vallesana. Ràpidament, va córrer la convocatòria de resposta i desenes de persones van manifestar-se en enfront de la paradeta del partit ultra.

Ni amenaces, ni coaccions ni furt
La jutgessa del Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Cerdanyola del Vallès entén que no hi va haver més que una protesta i retreu que no es puguin concretar ni quantes paperetes de propaganda de VOX van desaparèixer. Tot plegat per desacreditar la imputació d’amenaces, coaccions i furt. Un cas, simple i absurd, que acaba amb els feixistes justificant les acusacions perquè la Laia, que duia aquell dia una samarreta lila sense cap lema ni logotip, estaria vestint «ropa que determinaba su ideología» i clar, això ja seria indici de clara intimidació. Ras i curt, la fiscalia mirant a terra sol·licita l’absolució i l’acusació particular que es regala en el ridícul. Els dos diputats, humiliats, van marxa dels jutjats oblidant-se el DNI.

Una victòria del moviment popular de Ripollet
Des de les entitats sotasignants remarquem que la victòria de la Laia és la victòria de totes. Que aquell 3 de juliol de fa un any vam respondre amb dignitat i que d’igual manera ho farem cada cop que els feixistes vulguin fer proselitisme de l’odi i la discriminació.

#ÉsCosaDeTotes!
El fexisme, ni a Ripollet ni enlloc!

Ripollet, Països Catalans
a 15 de juliol de 2022

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM