Absolt Francisco Garrobo, acusat d’aturar un desnonament a Nou Barris (Barcelona)

Absolt Francisco Garrobo, acusat d’aturar un desnonament a Nou Barris (Barcelona)

El 4 d’abril de 2019 el company Francisco Garrobo va ser encausat per participar en l’intent d’aturar un desnonament al carrer de La Jota de Nou Barris. Fiscalia li demanava fins a tres anys de presó per desordres i amenaces, quan Garrobo només intentava negociar amb la comitiva judicial i Mossos, en col·laboració amb les entitats i les representants de l’Ajuntament presents. Ell, en cap moment va participar de la resistència pacífica que hi havia a la porta de la família que es volia desnonar.

El judici per aquests fets es va efectuar el passat 5 d’octubre de 2020. En la seva sentència, el jutge, declara absolució pel nostre company! I confirma com les acusacions per part de Mossos i la comitiva judicial no es corresponen amb la realitat de les proves presentades contra ell.

El passat dijous 22 d’octubre, l’endemà d’aquesta resolució favorable per la lluita en defensa del dret a l’habitatge, vam saber que aquell mateix dia, al carrer Cadí, s’estava intentant executar un desnonament no comunicat, amb una forta presència policial. Diverses companyes van acudir en resposta del desnonament. No per sorpresa, els Mossos van tornar a denunciar a Garrobo, juntament amb el company Miki, per “incitació a concentració superior a 6 persones”, donades les actuals resriccions derivades de la Covid19, i per “incitació a concentració no comunicada superior a 20 persones”, emparant-se en la coneguda Llei Mordassa.

Per si no fos prou, l’endemà d’aquests fets, en un altre desnonament al barri de Trinitat Nova, l’agent dels Mossos amb número d’identificació 4984, qui havia estat també present en el desnonament del dia anterior, va informar a Garrobo, amb aires de prepotència, que seria denunciat cada cop que participés en un desnonament a Nou Barris.

Des de Solidaritat Perifèrica, volem denunciar públicament la persecució política que està rebent el company Francisco Garrobo per part dels Mossos d’Esquadra, especialment per part dels agents vinculats a la Comissaria de Nou Barris. L’activista porta a l’esquena gairebé una desena de denúncies que han acabat en casos arxivats o amb absolucions i que atempten un dret fonamental, com és el lliure dret a manifestar-se.

També denunciem la criminalització constant que pateixen les entitats pel dret a l’habitatge, on companyes activistes treballen diàriament, exposant-se a repressió, perquè cap veïna marxi de casa seva.

Exigim responsabilitats per aquesta persecució política, l’anul·lació de les denúncies i una depuració del cos de Mossos d’Esquadra. També, i una vegada més, la derogació immediata de la Llei Mordassa.

Cap veïna fora del barri!

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM