A Olot aixafem el feixisme i aturem la repressió

A Olot aixafem el feixisme i aturem la repressió

Comunicat de suport a les represaliades i ferides per la visita de VOX a Olot i de denúncia de la desproporcionalitat dels Mossos d’Esquadra en la seva actuació

Ahir, 10 de febrer del 2021, els Mossos d’Esquadra van blindar i militaritzar el centre d’Olot per tal de protegir al partit d’extrema dreta VOX i facilitar que 20 feixistes poguessin passejar pel nucli antic compartint el seu discurs racista, xenòfob, masclista i lgtbifòbic. Volem advertir de la perillositat que suposa protegir aquest discurs d’odi que ataca els drets fonamentals de les persones i per això assenyalem a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Junts per Catalunya (JxC), les dues formacions al govern, de ser còmplices de l’auge de l’extrema dreta.

 

El desplegament policial invertit per protegir al feixisme va ser desorbitat. Desenes de furgons de BRIMO i ARRO, centenars d’agents de Mossos d’Esquadra d’uniforme i de paisà. A més de denunciar aquest desplegament, també volem denunciar la intervenció dels Mossos d’Esquadra que des de bon matí van militaritzar el centre d’Olot acudint a l’Ateneu Popular Mala Petja i identificant a totes les companyes que s’hi trobaven, només per motius polítics. En un context de pandèmia els Mossos van encapsular les antifeixistes en un espai molt reduït provocant que fos impossible de mantenir les distàncies de seguretat que avui el mateix Govern ens obliga a mantenir. L’espai on es va produir, era prou ampli per no efectuar un encapsulament tan limitant. L’actuació policial va ser totalment desproporcionada, ja que va acabar amb càrregues, cops de porra i disparant bales de FOAM a les antifeixistes allà concentrades, provocant que diferents companyes resultessin ferides.

 

Des d’aquí ens solidaritzem amb totes elles. L’actuació dels Mossos d’Esquadra va ser totalment desproporcionada i l’actitud dels agents era de provocació cap a les manifestants. Les càrregues van acabar amb 3-4 companyes retingudes que van ser deixades en llibertat al poc temps. Ens posem a disposició de totes elles per tal de donar-los suport legal i tot el que necessitin. No esteu soles!!!

 

Volem acabar animant a les antifeixistes d’arreu dels Països Catalans a plantar cara al feixisme als carrers. Ni la repressió ni el seu discurs d’odi ens aturaran. A cada visita del feixisme ens han de trobar de cara. Com a Vic, a Valls, a Salt i a Figueres, a Olot aixafem el feixisme!!!

 

Els Països Catalans han de ser la tomba del feixisme!!!

 

Olot, la Garrotxa, Països Catalans, 11 de febrer de 2021

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM