A judici un antifeixista per la provocació de VOX a Balaguer

A judici un antifeixista per la provocació de VOX a Balaguer

L’onada d’identificacions i detencions dutes a terme pels Mossos d’Esquadra durant la passada campanya electoral comporta el primer judici i les primeres multes

Aquuest matí té lloc als jutjats de Balaguer un judici contra un antifeixista denunciat per un dels organitzadors de l’acte de VOX, del passat 30 de gener, a la capital de la Noguera. L’espanyolista assegura haver estat colpejat durant una curta marxa que l’entitat feixista va fer pel centre de la vila. Abans fins i tot d’aquesta caminada provocativa, alguns dels elements del partit ultra, com el mateix denunciant, ja s’havien encarregat d’escalfar prèviament el veïnat amb la seva presència i ostentació de simbologia d’apologia a la discriminació de l’immigrant, la dona, la llengua i la cultura catalana, etc.

 

La fiscalia assumeix el relat del denunciant feixista, en clara sintonia d’espanyolisme recalcitrant, i carrega contra el balaguerí. Malgrat les reiterades provocacions dutes a terme fora de l’estricte acte electoral, la fiscalia pretenia encausar l’investigat pel delicte especial d’alteració d’ordre públic en context electoral. Durant la instrucció però, i per l’acció de l’advocada de la defensa, el judici ha quedat relegat a una vista per lesions lleus on, això sí, la fsicalia no dubta en mantnir-se al costat de l’ultra.

 

Des d’Alerta Solidària volem denunciar públicament el nou abús de l’aparell judicial espanyol, per l’assumpció sense dubtes del relat del denunciat ultra, la càrrega punitiva sol·licitada en instrucció i la constant lògica repressiva sense fre que transcendeix el cas puntual i que s’escampa arreu dels Països Catalans, com una operació d’Estat per frenar els moviments populars, com l’antifeixisme o l’independentisme, que s’oposen a la seva impunitat, privilegis i discursos d’odi.

 

Volem denunciar també el paper dels Mossos d’Esquadra per les seves actucacions que ja vam denunciar durant aquell mes de gener en el seu rigurós zel defensor de les essències pàtries espanyoles en carregar sempre contra antifeixistes i mai contra els provocadors ultres, durant, abans i després dels actes electorals d’apologia de l’odi.

En aquest context, concernint el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, cal assenyalar que hem rebut ja les primeres propostes de sancions econòmiques, és a dir, multes, contra manifestants antifeixistes que van expressar el seu rebuig a les ideologies totalitàries, en el decurs d’aquella campanya electoral de principis d’any. Identificades, algunes detingudes i colpejades i ara, sancionades. És lamentable el paperot que juga en tot plegat el govern autonòmic espanyol d’Esquerra Republicana de Catalunya.


Al carrer i on faci falta, contra el feixisme, cap agressió sense resposta!


Balaguer, Països Catalans, a 4 de novembre de 2021

 

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM