A judici 12 encausades per llençar confeti contra el turisme

A judici 12 encausades per llençar confeti contra el turisme

La setmana del 13 de desembre a l’Audiència Provincial de Palma es celebrarà el judici contra 12 encausades per protestar contra el turisme a Mallorca. S’enfronten a una pena d’un total de 29 anys de presó per desordres públics.

Els fets es remunten al juliol de 2017, quan es realitzà una acció reivindicativa al port de Palma en la qual una vintena de joves va desplegar pancartes amb el lema “Tourism kills Mallorca” i es tirà confeti a les terrasses dels restaurant.

 

Les encausades foren citades a declarar el febrer de 2018 al jutjat d’instrucció número 2 de Palma i ara, 3 anys després dels fets, seran jutjades.
En el seu moment, la defensa va presentar recurs d’apel·lació a l’Audiència Provincial de Palma sol·licitant l’arxiu de la causa, perquè, entre altres motius, moltes de les encausades que seran jutjades no es trobaven en el lloc dels fets i així s’ha demostrat durant la instrucció.

 

Les encausades foren identificades erròniament a través de fitxers policials. La policia segueix emprant bases de dades il·legals de les joves organitzades a Mallorca que participen en els moviments socials. D’aquesta forma, poden encausar i criminalitzar de manera aleatòria a les persones que assisteixen a concentracions o manifestacions.

 

El turisme segueix gaudint de via lliure per destruir la nostra illa i precaritzar encara més la classe treballadora, mentrestant l’estat condemna qualsevol protesta contra aquest model insostenible que acabarà amb la nostra terra.

Els grans empresaris i hotelers segueixen impunes davant la destrucció del nostre territori i l’especulació amb els nostres recursos, explorant a les treballadores i generant un model d’oci insostenible. Però a les persones que ens mobilitzem per dir NO a aquest turisme que pretén ofegar-nos, ens surt car.

 

Tirar confeti va car, i a Mallorca costa 29 anys de presó.

Seguirem tirant confeti, lluitant fins l’absolució!!

 

Palma a 6 d’octubre de 2021

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM