En Gerard de Lleida ja té sentència! Condemna mínima i ridícula

En Gerard de Lleida ja té sentència! Condemna mínima i ridícula

Segons ha difós aquesta tarda el Grup de Suport al Gerard, encausat per defensar el Roser de Lleida de l’especulació amb finalitats espanyolitzants, la sentència ha arribat avui evidenciant una contradicció del tribunal: el jutge fa seus els arguments de la defensa però no evita imposar una sentència condemnatòria, per bé que mínima. Cal tenir present que en començar el procés, l’amenaça era de presó, per atemptat a l’autoritat. Ara la sentència és una simple falta de desobediència, amb una multa de 60 €.

Reproduïm la nota difosa pel grup de suport:

Els fets de la Diada del 2008 al Roser de Lleida ja tenen sentència

El jutge fa seva la versió dels Mossos segons la qual el jove els va desobeir, però imposa una pena mínima al jove agredit i detingut durant les protestes pacífiques en contra del projecte de Parador Nacional

La pena és de 15 dies a raó de 4 euros però la defensa recorrerà la sentència perquè entén que continua sent injusta i el jove és innocent

El jove que fou detingut i agredit durant les protestes contra el projecte de Parador Nacional a l’edifici del Roser de Lleida la Diada del 2008 haurà de pagar una multa per una falta de desobediència.

El jutge decideix que “les versions dels agents són més veraces” argumentant que “la doctrina jurisdiccional així ho ve declarant reiteradament”, fent-se seva, d’aquesta manera, la versió policial que justificava la seva desmesurada intervenció pel fet que el jove volia trencar el cordó d’agents i, segons ells, intentar agredir la comitiva del PSC.

Durant el judici la Fiscalia i la Generalitat van demanar una pena multa de 40 dies a raó de 12 euros per dia. Per la seva part, la defensa va demanar l’absolució del jove, entenent que no va cometre cap tipus de desobediència i l’única actuació fora de lloc fou la dels Mossos d’Esquadra, que van agredir el jove i carregar contra tothom qui estava protestant pacíficament. Així va quedar palès al vídeo visionat en el transcurs del judici i que la defensa va aportar com a prova principal.

Amb el recurs que presentarà la defensa abans de cinc dies comença a cloure’s aquest procés, després de dos anys i mig de greus i immotivades acusacions contra aquest i altres joves imputats en el cas.

Lleida, 24 de febrer de 2011

Campanya “Salvem el Roser, Gerard Absolució”

gerardabsolucio@gmail.com

www.gerardabsolucio.cat

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM