Concentracions de suport als dos independentistes detinguts per la Diada de Mallorca

Concentracions de suport als dos independentistes detinguts per la Diada de Mallorca

El grup de suport als dos detinguts a la manifestació de la Diada de Mallorca, David Pujol i Guillem Colom, amb la col·laboració d’Endavant (OSAN) i Alerta Solidària, han convocat jornades de protesta el dimecres 23 de febrer i el dilluns 28 de febrer, quan vagin a declarar. Les concentracions tindran lloc als jutjats de Via Alemanya a dos quarts de deu del matí.

Concentracions de suport a en David i a en Guillem

Aquest dimecres, 23 de febrer, a les 9’30 (puntuals!)

Dilluns proper, 28 de febrer, a les 9’30 (puntuals!)

Als jutjas de Via Alemanya

En una carta de solidaritat, el grup de suport reitera la innocència dels dos militants independentistes -que s’enfronten a una pena de quatre anys de presó- acusats d’agressions a membres de la policia espanyola en el marc dels aldarulls que hi hagué durant la Diada fruit de les càrregues policials.

A més, denuncien “la duríssima criminalització” que la premsa espanyolista ha practicat contra ells dos: “Mentí, difamà, publicà fotografies amb noms complets i suposades biografies militants”, lamenta. Ara, en David i en Guillem s’enfronten a una pena de fins a quatre anys de presó, per, segons la carta de suport, “intentar minimitzar els incidents provocats i iniciats per la policia espanyola”.

En aquest sentit, recalquen que “nel primer llançà cap cadira, ni el segon agredí a cap policia”, de manera que consideren que tot plegat és un “muntatge” i que es persegueix els dos militants “pel seu compromís polític”, ja que ambdós “fa molts d’anys que lluiten pels drets socials i nacionals dels mallorquins i mallorquines” des del moviment estudiantil (tant al sindicalisme -com ara BEI, CEPC o SEPC- com als diferents òrgans de representació estudiantil), al moviment juvenil (Maulets) i a l’organització Endavant (OSAN), col·laborant de moltes plataformes de tot tipus, fent feina a centres socials, escrivint a la premsa popular, etc., assenyalen.

“Els que els coneixem de ben a prop hem vist com aquesta ràtzia no ha fet més que refermar el seu compromís polític i les seves ganes de lluitar”, manifesten els solidaris amb els dos militants.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM