Vist per sentència el judici contra el CSA Can Vies

Vist per sentència el judici contra el CSA Can Vies

Les entitats i l’equip legal del CSA valoren positivament la vista.

Passades les 11 del matí del passat divendres 18 de febrer, s’iniciava, a la sala 201 dels jutjats de Barcelona, el judici que ha enfrontat a membres del CSA Can Vies amb els representants de TMB, propietària de l’immoble del carrer Jocs Florals 40-42 del barri de Sants. Unes fortes mesures de seguretat, que han impedit que representants d’entitats i també de mitjans de comunicació accedissin a la sala, estaven desplegades tant a l’interior com a l’exterior de l’edifici.

TMB ha ratificat la demanda que interposà la primavera del 2010 contra totes les entitats que es personaren en el darrer procediment judicial contra el CSA, que finalment es desestimà el 2008, mentre que la defensa del CSA ha fet valer els seus arguments per romandre a l’edifici, mentre s’apuntava a que hi ha a la demanda diverosos defectes tant de forma com de fons. La CNT ha comparegut una vegada més en el procediment per confirmar que no havia estat citada en la forma adient al procediment. És per això que s’entén que el procediment no s’ha dut a terme en la forma adequada i que, pel moment, tant el sindicat com les entitats que conformen el centre social tenen ple dret per romandre en la seva vital activitat pel barri de Sants. Una vegada totes les parts han exposat els seus arguments i les proves, el judici ha queda vit per sentència.

Per part del CSA es valora de forma positiva el decurs del judici en tant en quant s’ha pogut argumentar amb fonament la permanència d’aquest espai alhora que s’ha pogut constatar que l’únic interès de TMB en aquest procediment és, a manca de cap altre projecte planificat, enderrocar l’edifici per a deixar-hi un solar. Cal recordar que aquest centre social porta més de tretze anys amb les portes obertes de forma ininterrompuda.

El dia ha començat a les 8 de matí amb una convocatòria de cercavila que ha transcorregut per gran part de la Linia 1 del metro, on s’han repartit moltes octavetes informatives i s’ha denunciat el paper de TMB en el procediment. Aquest cercavila, format per més d’una seixantena de persones, posteriorment, ha retornat al barri de Sants per des d’allà dirigir-se a la Ciutat de la Justícia, on tenia lloc el judici. Aquesta concentració s’ha mantingut fins que les persones que es trobaven a l’inetrior de l’edifici han sortit en concloure el judici.

Tota la informació sobre la demanda, accions de suport i comunicats a: canvies.barrisants.org

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM