Aplaçat fins al desembre el judici contra els companys del PCPC

Aplaçat fins al desembre el judici contra els companys del PCPC

El judici que havia de tenir lloc ahir, contra tres militants comunistes va quedar, per segon cop, aplaçat. Aquest cop per la manca d’una prova solicitada per la defensa. Ara, el proper dia de judici ha estat fixat per a l’1 de desembre, fet que sens dubte suposa un càstig afegit més contra els companys represaliats en aquest abús policial i judicial que ja estan patint.

Des d’Alerta Solidària ens sumem a la denúncia de l’obsessió demostrada pels Mossos d’Esquadra en intentar dificultar l’accés de familiars a la sala de vistes, el desproporcionat dispositiu de seguretat i tot el preparatiu policial només pensat per coaccionar la valentia de les persones repreasialdes i el seu entorn militant i familiar.

Reproduïm una nota del PCPC i els CJC-JCPC en agraiment a les diverses mostres de suport rebudes i en reafirmació de la seva coherència i dignitat:

 

Declaració del PCPC i els CJC-JCPC

Avui, 14 de febrer, estava previst celebrar-a Barcelona-el judici contra els nostres tres militants Juanjo, Albert i Xavier, pels incidents ocorreguts a la manifestació solidària amb Carlos Palomino l’any 2007. Per segon cop, a causa de la falta d’una prova demanada per la defensa, el judici ha hagut de ser ajornat. La nova data del mateix s’ha fixat per al dia 1 de Desembre de 2011.

El PCPC i els CJC-JCPC, davant d’aquesta situació, manifestem:

1r. El nostre agraïment a les organitzacions i persones que, tant a nivell internacional com dins de l’estat espanyol, han mostrat la seva solidaritat davant la persecució als nostres camarades.

2n. El nostre agraïment als que en el matí del judici es van concentrar, a la porta dels jutjats, expressant el seu suport als nostres camarades sotmesos a judici.

3r. La nostra denúncia per l’actuació provocativa dels Mossos d’Esquadra en aquest mateix dia, tractant d’impedir l’accés dels familiars a la sala, fins que l’ha exigit el jutge a instància dels advocats de la defensa, en el exterior obrint fins i tot el clavegueram a la recerca de supòsits artefactes, o també el fet que els policies pretenien declarar dins d’unes mampares de seguretat, com si la sola presència dels nostres camarades pogués intimidar o temessin per la seva integritat física. El desplegament policial incloïa la presència d’algun agent del servei secret a la mateixa sala del judici, ocupant lloc entre els familiars.

El desenvolupament del judici-amb totes aquestes incidències-, és expressió de la contradictòria i insegura resposta del sistema de dominació davant la lluita organitzada del poble. Quan l’espontaneïsme de les lluites de determinats sectors del poble és superat per la intervenció organitzada i conscient d’un partit de la classe obrera, la burgesia sap que existeix una defensa sòlida davant l’agressió dels aparells del poder, i que no pot actuar amb la impunitat amb què ho fa davant d’altres sectors en lluita menys organitzats.

El PCPC i els CJC-JCPC continuarem reivindicant la innocència dels nostres tres militants, exigint la seva llibertat sense càrrecs i la cancel·lació del procés judicial novament ajornat.

El PCPE i els CJC seguirem fent una crida a la solidaritat del poble i de la classe, així com a la solidaritat de les organitzacions internacionals de la classe obrera, per construir un fort mur solidari en defensa de la llibertat de Juanjo, Albert i Xavier. La lluita és fins a la victòria.

Partit Comunista del Poble de Catalunya

CJC-Joves Comunistes del Poble Català

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM