Crònica de la roda de premsa de la campanya “Jordi absolució!”

Crònica de la roda de premsa de la campanya “Jordi absolució!”

En Jordi, veí de Tarragona i militant d’Endavant afronta un judici per atemptat a l’autoritat el proper 6 d’abril. Un dia abans, hi ha convocada una concentració de solidaritat, a les 7 de la tarda, davant l’Ajuntament de Tarragona.

Us adjuntem la crònica elaborada el passat dia 9, de la roda de premsa realitzada davant l’Ajuntament de Tarragona per presentar la campanya (vegeu-ne el blog, clicant aquí).

Avui s’ha presentat als mitjans de comunicació el cas del Jordi i la campanya Jordi Absolució!. Aquesta ha sigut realitzada per diversos membres de la plataforma, juntament a una dotzena de persones que han assistit per mostrar el seu suport i la seua solidaritat al Jordi.


Diversos membres de la plataforma han iniciat la roda de premsa explicant els fets pels quals el Jordi té un judici que el pot portar fins a dos anys i mig de presó. Aquests fets van ocórrer el passat 18 de juny, quant el Jordi juntament a una sèrie d’amics sortia d’un local en el carrer Rebolledo. En aquest moment un cotxe de la Guàrdia Urbana va passar per aquell indret dues vegades en un interval de cinc minuts. La segona vegada va parar i al·legant haver sentit xiulets vers ells, el fet de sentir alguna cosa és normal quan hi ha una desena de persones parlant al carrer. En eixe moment van demanar la identificació i quan van comprovar la identitat de quatre dels allí reunits, els va imposar multes de 1000€. Tots es van negar a signar les multes, però de cara al Jordi l’actitud de la Guàrdia Urbana hi va ser diferent. Aquestos es van quedar al seu voltant amb les manilles a la ma dient “estoy esperando que hagas cualquier cosa para detenerte”. Sense estar detingut l’obliguen a entrar dins d’un cotxe patrulla, en Jordi els diu que és il•legal el que estan fent, i sense cap tipus de resposta, l’agafen de la ma, amb una clau d’arts marcials el llencen al terra, li trepitgen el cap i de nou al calabós acusat d’atemptat a l’autoritat.

A partir d’aquest moment comencen la sèrie de judicis que s’han explicat a la roda de premsa:

– Cinc dies després, és a dir, el 23 de juny, es va realitzar un judici ràpid, en el qual la Guàrdia Urbana ofereix un pacte de 10 mesos de pena-multa. El Jordi es nega a acceptar aquest pacte, perquè es considera inacceptable una multa per no fer res.

– 21 de juliol, primer judici. Aquest es suspèn com a conseqüència que hi faltava un dels policies demandants. L’acusació s’incrementa dient que hi va haver intent de fuga (cosa falsa, ja que els agent tenien en ma el DNI de l’imputat) i que en aquell moment el Jordi va fer mal al dit d’un dels policies.

– 8 de novembre, segon judici. Aquest judici es torna a suspendre. En aquest cas torna a incrementar-se l’acusació, ja que els agents presenten un document al·legant que el policia suposadament agredit va haver de fer fins a 25 sessions de rehabilitació.

Com a conclusió, la plataforma ha expressat el seu rebuig davant l’actuació de la Guàrdia Urbana, ja que considera que es tracta d’una persecució política, com a conseqüència que en cada nou judici anava incrementant-se l’acusació sobre el Jordi. De tal forma que la plataforma exigeix l’absolució del Jordi i que s’arxiven totes les acusacions. A més a més, demana que la resta de casos, com és el cas del 7 de gener del 2009, es faça un seguiment de l’actuació policial i finalitza la impunitat de la Guàrdia Urbana. Açò últim és com a conseqüència que Carles Castillo, regidor de Seguretat Ciutadana assegurà en un comunicat que la Guàrdia Urbana no ha perdut mai cap judici, evidentment la plataforma considerem que açò és conseqüència de les tàctiques criminitzadores utilitzades pels agents d’aquest cos.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM