La política del “civisme” de Barcelona a debat

La política del “civisme” de Barcelona a debat

La CUP de Barcelona, amb el tema de l’eficàcia de l’ordenança cívica de fons i del model de ciutat que s’està creant en contraposició al què defensa, ha organitzat per al proper dijous una taula rodona amb el membre d’Alerta Solidària, Martí Majoral, i amb els juristes Jaume Asens i Cristina Fernández, de la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi d’Advocats i Advocades de Barcelona i de l’Observatori del Sistema Penal i dels Drets Humans de la Universitat de Barcelona.

La setmana passada es recollia la notícia que l’any 2010 s’ha convertit en l’any rècord de denúncies emparades en l’ordenança municipal de civisme de la ciutat de Barcelona, un total de 118.368 denúncies.

L’argumentari de l’ajuntament de la ciutat davant aquest fet és que l’augment de denúncies obeeix al fet que hi ha més policia de proximitat i més recursos per actuar més minuciosament. En aquests cinc anys que porta en vigor la normativa s’ha restaurat un model de policia de la ciutat basat en la criminalitzacio de grups socials exclosos i també dels comportaments dissident polític-culturals en relació amb els conflictes urbans. Les actuacions municipals surten recolzades en una filosofia que articula un model selectiu, discriminatori, repressiu parcial de la ciutat i de la seva ciutadania enlloc de bastir ponts de relació, comunicació i autoorganització veïnal que permetin una recuperació de places, carrers i equipaments com a espais de socialització col·lectiva .

Des de la CUP de Barcelona, considerem que el discurs sobre l’espai urbà s’ha de configurar prenent com a referència un model de ciutat inclusiva, solidària i participativa i en aquest sentit apostem per una recuperació de l’espai públic com a entorn de socialització.

Amb el tema de l’eficàcia de l’ordenança cívica de fons i del model de ciutat que s’està creant en contraposició al què volem, el properdijous dia 10 de febrer a les 19 hores organitzem una taula rodona/debat a la Torna.

Participa-hi! ReCUPerem Barcelona!

BARCELONA, creem una ciutat habitable

Dijous 10 de febrer a les 19 hores

Ateneu La Torna (C/ Sant Pere Màrtir 37 – Vila de Gràcia)

Intervindran:

Cristina Fernandez, de l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans

Jaume Asens, advocat i membre de la Comissió de Defensa del Col·legi d’Advocats de Barcelona

Martí Majoral, d’Alerta Soldiària

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM