Un mosso va ser jutjat per coaccions continuades contra un fotògraf de La Directa

Un mosso va ser jutjat per coaccions continuades contra un fotògraf de La Directa

Dilluns passat, a la secció 8a de l’Audiència Provincial de Barcelona, varem aconseguir invertir els papers als que l’estat s’entesta a reservar-nos: un periodista, el coordinador de fotografia del setmanari La Directa, va fer seure a la banqueta dels acusats un mosso d’esquadra per coaccions continuades.

Si bé l’acusació va rebaixar la petició de matractaments a coaccions continuades, un fet remarcable és que la fiscalia sostingués els càrrecs. Normalment, el ministeri fiscal, en casos similars, actua més com un defensor dels agents policials que en defensa de l’interés públic.

Esperant sentència… quan ja n’hem sabut una altra: absolució.

Abans d’entrar a judici però, ja varem saber la sentència d’un altra vista (del 24 de novembre) que enfrontava el mateix fotògraf per un altre cas d’abús policial. Els mossos acusats ja han estat absolts.

Tanmateix, per al fotògraf, Albert Garcia, com per a la seva defensa, així com per al nombrós grup de companyes que l’han acompanyat a tots dos judicis, haver arribat tan lluny ja és un èxit. És trist congratular-se de tan poca cosa quan el que hi ha en joc és la dignitat de la persona front un abús d’un agent policial però en aquest estat, en què la dissidència és sistmàticament criminalitzada i perseguida, no podem passar per alt el gest de valentia i coherència que ha dut a terme el company periodista.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM