Absolucions i faltes contra estudiants i silenci sobre la violència dels Mossos

Absolucions i faltes contra estudiants i silenci sobre la violència dels Mossos

El conegut desallotjament pe la força de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona, el març de l’any passat va provocar càrregues per tota la ciutat. Al vespre, les mobilitzacions van dur milers d’estudiants als carrers i de nou, amb agressions contra ells i contra periodistes, els Mossos d’Esquadra van ser els autèntics protagonistes de la jornada.

Ahir però, l’acció dels Mossos no es discutia als jutjats de Barcelona sinó, per insistència de la fiscalia, la resposta dels estudiants que treballen per evitar la privatització de l’esenyament superior a través del Pla Bolonya.

Dels 53 estudiants imputats: 10 han assistit al judici de faltes, la resta han estat mal informats i no se’ls ha comunicat la data de judici. La fiscalia ha demanat faltes de desobediència contra els 10 jutjats i ha retirat els càrrecs contra la resta. No s’ha tingut en compte l’actuació policial ni tampoc l’enorme quantitat de persones ferides per ells.

De l’actuació dels Mossos en queda el cesament del llavors director de la policia, el membre d’ICV, Rafael Olmos, recolocat immediatament amb bon sou dins de la Generalitat.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM