Crònica de les 1es Jornades Internacionals “Genocidis i Crims contra la Humanitat

Crònica de les 1es Jornades Internacionals “Genocidis i Crims contra la Humanitat

“L'estat espanyol i l'església catòlica amaguen interessadament els genocidis soferts per pobles com el sahrauís o el ruandès-congolés”.

Les primeres Jornades Internacionals sobre Genocidis i Crims contra la Humanitat han tingut lloc al Teatre Micalet de València avui dissabte amb una notable participació de públic. Aquest conjunt de conferències i debats ha estat organitzada pel Fòrum per la Memòria del País València, el Centre Social Terra i Alerta Solidària.

Tonetxo Pardiñas, en nom de la Societat Coral El Micalet, ha inaugurat les jornades i ha donat pas a la intervenció d’Empar Salvador, Amalia Alejandre i Josep Cruanyes, una conferència titulada “Els intents d’invisibilització de les fosses comunes del Cementeri de València. La negació de les víctimes”. Empar Salvador, presidenta del Fòrum de la Memòria del País Valencià, ha explicat els problemes amb què es troba l’associació a l’hora de buscar els cadàvers dels represaliats polítics de la dictadura franquista, soterrats en les fosses del Cementeri General de València, unes de les més grans i massificades de la història d’Europa, tal i com avalen altres experts i personalitats, com ara Francesco Cossiga, expresident de la Republicana Italiana. Els ponents han insistit en la manca de voluntat absoluta per part del poder judicial de l’Estat Espanyol d’investigar els crims del franquisme. Segons Empar Salvador, “no es reconeixerà el genocidi de València fins que no es trenque definitivament amb el règim”.

Imatge activa

 

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM