Denuncia pública de l'abús repressiu i polític de les 10 multes del Civisme a Mataró

Denuncia pública de l'abús repressiu i polític de les 10 multes del Civisme a Mataró

Ahir va tenir lloc, davant l’Ajuntament de Mataró una roda de premsa en la que es va denunciar la imposició de 10 multes, per valor global de 9.000 €, contra 10 persones que expressaven la seva solidaritat amb un independentista detingut pels Mossos (Vegeu notícia publicada a Tot Mataró, a El Capgros.cat, a El Punt i a l’Avui).

Visualitza aquí el dossier del cas editat per Alerta Solidària.

Totes les sancionades exigeixen la retirada de les sancions i convoquen a una nova mobilització, el proper 4 de novembre, a les set de la tarda, davant de l’Ajuntament, en motiu de la celebració del ple municipal.

Imatge de mostra

Els darrers dies han anat caient en mans de diferents veïns i veïnes de Mataró, Argentona i Cardedeu, idèntiques sancions on se’ls imputen la infracció de la Ordenança del Civisme. En concret, se’ls demanen 300 € per insultar als Mossos, 300 € per adoptar actituds violentes i 300 € més per molèsties al veïnat.

En la roda de premsa feta ahir, 25 d’octubre, es van explicar els fets d’aquell 24 d’agost, quan mig centenar de persones feien una concentració davant la comissaria de Mataró exigint la llibertat de l’Eudald, independentista, veí d’Argentona i militant del SEPC.

Aquella concentració va ser dissolta amb una càrrega policial que provocà diversos ferits, entre ells el pare de l’Eudald. El motiu de la càrrega fou que un germà del detingut, l’Adrià, menor d’edat, s’havia atansat massa al cordó dels Mossos per a fer fotografies de la concentració. L’Adrià va acabar colpejat i detingut.

Colpejats i ara multats

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM