A presó dos dels detinguts durant la vaga

A presó dos dels detinguts durant la vaga

El jutjat d’instrucció núm. 10 de Barcelona ha decidit acceptar la petició de la fiscalia i ha enviat ja aquesta nit dues persones estrangeres a la presó Model de Barcelona.

Eren dues persones, de les 9 que quedaven encara per passar per disposició judicial, que s’enfronten als mateixos càrrecs que la majoria: des de desordres públics, a danys, lesions i atemptat a l’autoritat.

L’advocat que ha practicat l’assitència a un dels dos empresonats ens ha fet saber la seva indignació i sorpresa. Davant la tònica general del dia anterior, on un cop preses les declaracions, quedaven en llibertat amb càrrecs el global de les detingudes, fossin catalanes o estrangeres, ha arribat el canvi de criteri… coincidint amb la visita de membres de la brigada d’informació dels Mossos d’Esquadra al jutjat. Davant d’acusasions idèntiques com les versades sobre altres persones estrangeres, al qui li ticova el torn a primera hora de la tarda ha rebut: la fiscalia ha alegat perill de fuga i el jutge ha dictat presó. De res ha servit informar de l’arrelament social del detingut que està casat amb una catalana, té feina estable i fixa i està a dos mesos de presentar el seu treball per al doctorat. Dit i fet. Presó en espera de poder presentar un recurs (dilluns vinent) i en espera que la follia mediàtica desinfli la histèria reaccionària. A tall d’exemple, La Vanguardia ja remarca en el seu titular que “solo dos de los nueve detenidos ingresán en prisión”.

Un centenar de persones són encara, a quarts de nou del vespre, esperant la sortida de la resta de detingudes. Una mostra més d’humanitat i solidaritat enmig de tanta hipocresia.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM