L’Eudald ja és amb la seva família

L’Eudald ja és amb la seva família

Alerta Solidària anuncia que no deixarà sense resposta l’acció policial i a l’abús judicial inquisistorial que suposa imputar a un conegut militant independentista el càrrec d’associació il·lícita.

Vídeo de la sortida de l'Eudald dels jutjats de Mataró.

A un quart de dotze del matí sortia dels jutjats, enmig d’aplaudiments, el militant de Maulets i del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, Eudald Calvo. El jutjat d’instrucció núm. 4 de Mataró ha prés declaració i remet ara tot l’expedient al jutjat instructor de Cerdanyola. El company d’Argentona ha agraït totes les mostres de suport i assegura que seguirà endavant amb el seu compromís amb la llibertat nacional i social dels Països Catalans.

Els càrrecs anunciats ahir pels Mossos d’Esquadra han estat ratificats destacant el delicte d’associació il·lícita, càrrec que pot comportar de 6 a 12 anys de presó. La pressumpta investigació tindria relació amb la participació de l’Eudald en les mobilitzacions per aturar el pla de privatització de l’ensenyament superior, conegut com pla Bolonya i, també, amb una acció que acabà amb la detenció de l’Eudald en protestar per l’elevat preu del transport públic a l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat a Bellaterra.

El mètode utilitzat pels Mossos per detenir l’Eudald, la càrrega ocorreguda ahir al vespre, la detenció del germà menor d’edat, i en especial, la imputació del delicte d’associació il·lícita genera preocupació al sí d’Alerta que veiem en aquest cas un salt qualitatiu en l’assetjament polític a la militància més activa de l’Esquerra Independentista. És per això, que Alerta Solidària ja pensa en accions de denúncia contra aquest abús desproporcionat i en previsió a que no hagi quedat del tot tancada l’operació policial o la ridícula investigació judicial. Cal tenir present que l’indici que ha provocat la citada investigació és la presència de l’Eudald en més d’una mobilització i que, en concret en una marxa, ell duia un megàfon.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM