Comunicat de solidaritat amb les 4 persones encausades per la defensa de Collserola

Comunicat de solidaritat amb les 4 persones encausades per la defensa de Collserola

 

 

El dia 26 de novembre, en protesta per la tala d’un centenar d’alzines centenàries per instal·lar una nova atracció al parc d’atraccions del Tibidabo, l’AVV del Cim del Tibidabo i el Col·lectiu Agudells va creure necessari manifestar-se. La protesta pretenia denunciar també la imminent tala de més arbres per a la instal·lació d’una altra nova atracció. Només 8 dies abans, representants de l’Ajuntament reconeixien a les entitats veïnals “mancances en el diàleg”, proposaven la seva participació en una Taula de Treball conjunta i algunes limitacions en les modificacions inicialment previstes… Això sí, tot plegat només després de l’aprovació del Pla Especial que preveu l’ampliació del parc d’atraccions i negant-los l’accés al Pla Director que regula moltes més modificacions urbanístiques en l’espai natural.

En aquest context, i en el decurs de la manifestació, quatre veïns van encadenar-se a una alzina en acció simbòlica, acompanyats per altres persones amb una pancarta prou explícita: “Collserola vol ser Parc Natural”, rebent el suport dels manifestants. Passats 30 minuts, els mateixos veïns es desencadenaren posant fi a la protesta.

Pocs dies després, els 4 veïns han estat citats a judici de faltes per desordres públics. El judici serà el proper 6 de febrer als Jutjats de Barcelona (a les 10h al JI núm 13 de Pg Lluís Companys).

Front aquest procés judicial, les entitats sotasignats afirmem que,

  • L’actual procés obert pretén castigar els 4 veïns, i estendre la coacció de l’administració cap a un col·lectiu veïnal cada cop més conscient de la necessitat de la mobilització per a protegir l’espai natural de Collserola.

  • Som davant d’un procés impulsat per interessos polítics i només políticament, de la mà de l’Ajuntament de Barcelona, pot ser aturat.

  • La defensa de l’espai natural de Collserola és un deure de tota la ciutadania i així ho és també la solidaritat amb les quatre persones avui encausades.

De la mateixa manera que proclamen amb més força que mai la continuïtat de la mobilització en la defensa de Collserola, per a la declaració de Parc Natural:

  • Exigim que s’aturi el procés judicial iniciat, la nul·litat del procés, en definitiva, la fi de la persecució d’aquestes 4 persones que, amb el suport de molts veïns i veïnes van expressar simbòlicament el rebuig a la política de fets consumats que practica l’Ajuntament de Barcelona destruint Collserola.

"Collserola ens ofereix l'oportunitat de no deixar-nos dur per una inèrcia històrica de destrucció del nostre entorn mes immediat. Ben al contrari, hem de reconstruir i regenerar tot aquest patrimoni ecològic mitjançant un diàleg entre la ciutat i l'espai natural."

Joan Clos, com a alcalde de Barcelona

PROU HIPOCRESIA!

COLLSEROLA PARC NATURAL!

SOLIDARITAT AMB ELS 4 ENCAUSATS PER COLLSEROLA!

Concentració de solidaritat,

dimarts, 6 de febrer, a les 10 del matí,

davant dels Jutjats de Lluís Companys de Barcelona (tocant al Parc de la Ciutadella)

Assemblea de Joves de Montbau i els Agudells (correu.ajma@gmail.com)

Alerta Solidària (www.alertasolidaria.org)

31 de gener del 2007,

Montbau i Sant Genís dels Agudells,

Països Catalans.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM