El portaveu de la Coordinadora de Festes Populars declara aquest matí a Les Corts

El portaveu de la Coordinadora de Festes Populars declara aquest matí a Les Corts

Aquesta tarda, concentració davant la plaça de la Vila de Gràcia, a les 18 hores.

Fins passada la una de la matinada, els Mossos d’Esquadra no van informar de la situació del Martí, portaveu de la Coordinadora de Festes Populars (CFP). En espera de saber quins càrrecs li atribueixen per poder justificar la detenció, cal interpretar el no lliurament del Martí a l’Audiència Nacional, com una evidència de que els caps policials sabien que no hi havia cap motiu real per detenir-lo. Coneixien el contingut del text que el detingut anava a llegir: un comunicat on s’anunciava que tots els actes de benvinguda a la Laura Rierea havien estat desconvocats.

El retard en comunicar la situació de detenció ha estat degut a les gestions internes a la Conselleria d’Interior per mirar de justificar la irresponsable actuació policial d’ahir a la tarda. La divisió de criteris s’ha produit per la voluntat d’un dels responsables policials d’enviar el detingut a l’Audiència Nacional per atribuir-li enaltiment de terrorisme i justificar així l’avortament de la roda de premsa i les posteriors càrregues policials. Finalment però han hagut de rectificar davant l’allau d’evidències que proven que l’únic delicte del detingut és haver comunicat als presents a la plaça del Raspall que els actes prohibits per Madrid havien estat desconvocats.

La coacció a la llibertat d’expressió, les càrregues, els detinguts i els ferits han provocat vàries respostes com la concentració que hi haurà avui a les 6 de la tarda a la plaça de la Vila de Gràcia i, davant del risc d’una escalada de tensió, els Mossos han fet marxa enrera i han deixat el detingut a la comissaria de Les Corts, per imputar-li delictes no competents de l’Audiència Nacional.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM