Absolts els penedesencs acusats de delicte electoral

Absolts els penedesencs acusats de delicte electoral

Publicat a Llibertat.cat

Els deu penedesencs van participar en una manifestació contra la constitució europea el 19 de febrer del 2005 a Vilafranca, just el dia abans que es fes el referèndum sobre el text en qüestió.

L'Audiència "Provincial" de Barcelona ha absolt als deu penedesencs que va ser jutjats el passat 1 de juny per protestar contra la constitució europea durant la jornada de reflexió. Les deu persones havien rebut nombroses adhesions de suport de personalitats de la cultura i de la societat. Entre els signants hi ha Francesc Ribera, Matthew Tree, Salah Jamal, Màrius Serra, Josep Garganté, Gerard Quintana, Xavi Sarrià, Martí Sales, Julià de Jòdar, Carles Rebassa, Juanra Rodríguez, etc.

En el judici, l'advocat de Vilafranca va deixar palès que 'la guàrdia civil va cometre un excés de zel' ja que només tenien autorització per enregistrar imatges en cas que hi haguessin aldarulls. No n'hi va haver, però els agents van gravar, fotografiar i identificar els deu encausats, ara absolts però que feien front cadascun d'ells, a 24 dies de presó, un any d'inhabilitació i 5 mesos de pena multa.

 

 

 

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM