El fiscal demana quatre anys de presó per als antifeixistes de Russafa

El fiscal demana quatre anys de presó per als antifeixistes de Russafa

El fiscal considera que els quatre processats són responsables d'un delicte de desordres públics, d'un altre de danys i d'un d'atemptat a l'autoritat, durant la contramanifestació antifeixista del 2002 en el barri de Russafa. A més, el fiscal fixa en quasi 6.000 euros la quantitat que han de pagar a l'Ajuntament i obligació d´abonar a les entitats bancàries CAM, Bancaixa i La Caixa, i a l'empresa Telepizza les quantitats derivades de les reparacions en les seues seus del carrer del doctor Waskman de València.

El Jutjat penal número 8 de València encara no ha dictat sentència contra el màxim responsable de la neonazi Espanya 2000, Josep Lluis Roberto, per incitació a la xenofòbia. Pel que fa a Roberto, el Fiscal no va acusar-lo i demana la lliure absolució al no apreciar indicis de delicte. Pel que fa als antifeixistes, el Fiscal considera provada la responsabilitat dels quatre acusats.

Segons consta en l'escrit del fiscal, a les 19.30 del 2 de març de 2002, els simpatitzants de l'organització Espanya 2000 començaven a fer-se visibles pels carrers de Russafa. La plataforma ultradretana havia convocat una manifestació sense que la Delegació del Govern, llavors en mans de Carme Mas, modificara si més no el recorregut.

Arreplega el fiscal en el seu escrit que la policia espanyola va saber que l'Assemblea Antifeixista va convocar per al mateix dia, encara que a les 18.00, amb la intenció d' "oposar-se a la manifestació convocada dels que ells diuen neonazis d'Espanya 2000". "Davant la possibilitat que haguera incidents entre els dos grups extremistes, i per a evitar pertorbacions de l'ordre públic, es va disposar un dispositiu especial". És a dir, que la policia espanola carrega contra els antifeistes, segons afirmen, " per a evitar que coincidiren en les zones del recorregut d'Espanya 2000". I, segons el fiscal, "un grup d'uns 25 jóvens, entre els quals es troben els acusats Jordi M. M.; Sergi S.; Ricard I. D.; i Felip R. A., actuant de forma conjunta i organitzada, van procedir a creuar tanques, contenidors i vehicles en la calçada".

 

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM