Benimaclet: Es ratifica la condemna als policies locals de València pel desallotjament de la Plaça.

Benimaclet: Es ratifica la condemna als policies locals de València pel desallotjament de la Plaça.

La setmana passada es feia públic que l'Audiència provincial de València desestimava el recurs de la policia contra la sentència del passat 17 de juny de 2009, on es condemnà a dos agents de la policia local de València per cuatre faltes de lesions i s’absolgué les quatre veïnes implicades en el brutal desallotjament de la plaça de Benimaclet.

Este es el final d’un llarg procés judicial que s’encetà  el dia 22 de maig de 2008, on en un judici de denúncies creuades, es jutjaren aquests fets que es remunten a la nit del 8 al 9 de novembre de 2007, quan la policia local de Benimaclet va desallotjar la plaça del barri de forma desmesuradament violenta. Eixa nit, la policia va carregar fortament contra la gent i va intentar dissoldre els allà presents. Les veïnes que els van demanar explicacions per aquella acció tan desproporcionada foren insultades i agredides sense cap altra explicació. Una d’elles va ser colpejada i quan va demanar que l’agent agressor s’identifiqués, fou detinguda per atemptat contra l’autoritat i passà  tota la nit i part del dia següent als calabossos. Juntament amb ella, foren jutjades 3 veïnes més que també estaven aquella nit a la plaça i a les que també se les acusava de diverses faltes.

 Aquesta victòria judicial permet obrir els ulls davant situacions que es produeixen dia rere dia als nostres carrers, a les comissaries i les dependències policials. Situacions patides per una bona part de la societat i oblidades de manera quotidiana per l’altra part, assistint a una realitat on els cossos policials actuen amb total impunitat i prepotència, emparats en un sistema polític que poc té  a veure amb una democràcia real. Des d’Alerta Solidària fem una crida constant a al qüestionament públic d’actituds policials com aquesta i abracem les iniciatives destinades a lluitar contra la impunitat judicial dels cossos policials de l’Estat. Si més no, s’ha demostrat que amb coratge i esforç, aquestes veïnes han pogut denunciar i fer visibles uns fets molt greus, il·legals i  totalment menyspreables.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM