La 7a edició de les marxes pro-presos polítics coincideix amb una nova onada de dispersió

La 7a edició de les marxes pro-presos polítics coincideix amb una nova onada de dispersió

El pres polític català internacionalista, Zigor Larredonda, a un mes i mig de ser excarcerat pel compliment íntegre de la seva condemna per col·laboració amb ETA ha estat traslladat del centre penitenciari d’Albacete al de Castelló de la Plana.

Rescat organitza per dissabte 19 fins a 16 marxes a un mes de l’excarceració d’en Zigor, en Diego i a pocs mesos de la sortida de la Laura

El col·lectiu de suport als presos catalans Rescat, lluny de considerar el trasllat d’en Zigor com un atansament als Països Catalans, denuncia l’enèssim moviment del pres com a resultant d’una estratègia d’ostigament al Col·lectiu de Presos Polítics Bascos (CPPB). En les darreres setmanes, i amb un silenci còmplice dels mitjans de comunicació, l’Estat ha iniciat una nova roda de moviments que pel moment han afectat més de mig centenar de presos. Així per exemple, en Txus, company de presó d’en Zigor, ha estat trasllada fins a Càdis. En el cas d’en Zigor, que ha de quedar en llibertat el proper 20 de gener, el trasllat suposa la pèrdua de visites programades ja que la burocràcia aplicada al règim penitenciari especial que reben els presos del CCPB fa que no es pugui normalitzar el torn de visites fins passat un o dos mesos.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM