La Policia Nacional identifica i escorcolla arbitràriament a qui s’atansa a la manifestació

La Policia Nacional identifica i escorcolla arbitràriament a qui s’atansa a la manifestació

Està succeint en aquests moments (hora d’inici de les mobilitzacions), el mateix que succeí l’any passat (vegeu la nota de fa un any d’Alerta Solidària).

Imatge de mostra

Diverses dotacions de la Policia Nacional, amb reforços de la policia local, demanen els carnets d’identitat a qui s’atansa a la plaça de Sant Agustí per assistir a la manifestació de l’Esquerra Independentista. A més, aprofiten per regirar bosses, motxilles, etc.

Més enllà del que pugui passar, fruit de la tensió entre independentistes i policies generada per l’abús de poder, el sol fet d’identificar i escorcollar aquells qui volen exercir el seu dret a manifestar-se ja és motiu suficient per demanar explicacions a la Delegació del Govern en València. Sabem que l’únic que es pretén és intimidar al militant independentista. Exercir la pressió sobre la dissidència usant els cossos policials. És per això, que enmig dels titulars que aquests dies parlen de corrupció, hem de recordar malauradament que aquesta no es pot produir si abans no s’exerceix el control social sobre la població, difonent en els sectors més conscienciats i actius la por a la represàlia política. Tot forma part del mateix sistema, repressiu capitalista espanyol. Per això, com l'any passat i com en altres diades al País Valencià, la repressió, el control social, esdevé tan sistemàtic i descarat.

A pocs minuts de començar la marxa, un motiu més per omplir-nos de dignitat i reivindicar el 9 d’octubre com a jornada de lluita per l’alliberament nacional i social dels Països Catalans.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM