Nou manifest de la CPT en contra de l’engany del govern espanyol contra la tortura

Nou manifest de la CPT en contra de l’engany del govern espanyol contra la tortura

La Coordinadora per la Prevenció de la Tortura (CPT), entitat estatal en la que participa Alerta Solidària, ha consensuat un nou manifest que denuncia l’actitud del Govern Zapatero vers els compromisos de creació d’un veritable mencanisme de prevenció de la tortura com fixa el protocol de les Nacion Unides signat i ratificat per l’Estat.

Destacant que el passat 22 de juliol s’acabava el termini i la pròrroga atorgada per iniciar els treballs del citat mecanisme, la CPT llença un nou comunicat on evidencia la manipulació que està practicant el govern de Madrid. La CPT desvela que no existeix la suposada atenció i coparticipació de les entitats civils en la definició i disseny del mecanisme, critica que s’aposti per entitats de dubtosa independència com són les defensories del poble (o sindicatures de greuges) i posa en evidència l’obscurantisme que envolta la designació d’alts càrrecs en les poltrones internacionals de suposada promoció dels drets humans.

Alerta Solidària vol aprofitar per destacar l’elevat grau de consens aconseguit en un ventall tan gran d’organitzacions d’arreu de l’Estat. Confiem així que els falsos mecanismes de prevenció de la tortura que vulgui implementar l’Estat comencin ja tocats de mort, per la manca absoluta de legitimitat i de credibilitat

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM