L'absolució dels dos antimonàrquics de Figueres tanca en fals la revolta anti-borbònica

L'absolució dels dos antimonàrquics de Figueres tanca en fals la revolta anti-borbònica

L'assemblea de Maulets de l'Alt Empordà ha difós un comunicat donant a conèixer que els seus dos membres, veïns de Figueres, encausats a l'Audiència Nacional per unes pintades de caràcter antimonàrquic, han rebut la comunicació de l'arxivament de les diligències.

Darrera el cas concret dels dos figuerencs queda la ineptitud del seu alcalde, que no dubtà en considerar-los culpables en el seu blog personal, però també les irregularitats comeses per la policia local que els escorcollà, els utilitzà els seus mòbils i els amenaçà amb un procés penal que finalment s'ha tancat en fals.

Per cada represaliat, mil fogueres!

El Govern espanyol va entendre ràpidament que calia aturar l'extensió del foc antimonàrquic al preu que fos. Així, per ordres del Ministeri de Justícia, la fiscalia va canviar per sorpresa del tribunal, la petició d'injúries contra la Corona el dia que es jutjaven setze gironins. Degut a aquest canvi de postura, l'Audiència Nacional va haver d'absoldre els represaliats i, de mica en mica, va anar arxivant la resta de causes que encara quedaven obertes. La darrera, la dels dos veïns de Figueres.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM