Condemnats 2 policies locals a València pels fets de la plaça de Benimaclet

Condemnats 2 policies locals a València pels fets de la plaça de Benimaclet

                El passat 17 de juny es feia pública la sentència que condemna a dos agents de la policia local de València per cuatre faltes de lesions i absol les quatre veïnes implicades en el brutal desallotjament de la plaça de Benimaclet.

           El dia 22 de maig, en un judici de denúncies creuades, es jutjaren aquests fets que es remunten a la nit del 8 al 9 de novembre de 2007, quan la policia local de Benimaclet va desallotjar la plaça del barri de forma desmesuradament violenta. La policia va carregar fortament contra la gent i va intentar dissoldre els allà presents. Les veïnes que els van demanar explicacions per aquella acció tan desproporcionada foren insultades i agredides sense cap altra explicació. Una d’elles va ser colpejada i quan va demanar que l’agent agressor s’identifiqués, fou detinguda per atemptat contra l’autoritat i passà  tota la nit i part del dia següent als calabossos. Juntament amb ella, foren jutjades 3 veïnes més que també estaven aquella nit a la plaça i a les que també se les acusava de diverses faltes.

            Aquesta sentència recull les nombroses contradiccions, incongruències i incoherències que es pogueren sentir el dia del judici per part de la policia. La sistemàtica impunitat amb la que la justícia espanyola absol als cossos policials fou una de les causes de la seua confiança en que el “sistema” es donarà la raó. La condemna final d’aquests policies esdevé un punt d’excepcionalitat dins de les sentències dels procediments on la policia apareix implicada en la part denunciada.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM