Alerta Solidària: "la sentència evidencia la inoperància judicial a favor de la impunitat policial"

Alerta Solidària: "la sentència evidencia la inoperància judicial a favor de la impunitat policial"

Alerta Solidària considera que el tracte mediàtic donat no reflecteix el resultat exacte sobre el debat subjacent durant tot aquest temps que no era cap altre de si havia existit o no un excés de violència per part dels agents més enllà de l’estricte actuació de reducció del detingut, acció que té reconeguda legalment una proporció “mínima imprescindible” de violència, però que en cap cas recull les puntades de peu i els cops de puny contra ningú que ja es troba al terra, sostingut per tres agents que se li han tirat a sobre.

Els mitjans de comunicació destaquen el parer dels sindicats policials que sense reconèixer que han estat avalant durant tot aquest temps la mala praxis reconeguda en la sentència, carreguen de nou contra el conseller Saura pel fet d’haver-los posat càmeres de vídeo allà on fins ara la policia actuava amb total impunitat.

Finalment, Alerta Solidària deixa en l’aire la qüestió extrapoblable a tants casos ocorreguts fins al present (citant el cas del Karim de Vilanova): què hagués passat si no hi haguéssim tingut les imatges? El detingut del vídeo de Les Corts hauria estat jutjat per un delicte d’atemptat a l’autoritat. Com en Karim, que haurà de complir 50 dies de presó.

Apunts d’Alerta Solidària sobre la sentència del cas del primer vídeo de Les Corts:

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM