Desestimen el recurs per la llibertat d’Enric Duran

Desestimen el recurs per la llibertat d’Enric Duran

Alerta Solidària publica la nota difosa pel Grup de Suport a Enric Duran en motiu de la desestimació del recurs interposat contra l’ordre de presó provisional:

 

Avui dia 7 d'abril de 2009, el jutjat d'instrucció nún. 29 ha desestimat el recurs presentat per l'advocat Àlex Solà a la mesura de presó preventiva sense fiança que va acordar el mateix jutjat el passat 19 de març per l'Enric Duran, imputat de presumpte delicte d'estafa. Ara caldrà presentar un altre recurs, aquest cop davant de l'Audiència Provincial.

La resolució del jutge es fonamenta en el risc de fuga per una suposada manca d’arrelament pel temps que ha estat fora, i disposició de mitjans (econòmics) per evadir-se. La resolució no té en compte que l'Enric és una persona àmpliament coneguda com a membre destacat dels moviments socials catalans, en els quals ha invertit tot el temps que tenia des del l'any 2000 i també els diners que ha obtingut en l'acció de desobediència a la banca. No és contradictori al·legar manca d'arrelament?

A més, considerant que tan va estar-se un mes i mig a l’estranger per donar més difusió a la campanya política, que un dia abans de la detenció va comparèixer públicament en roda de premsa, que mai se'l va intentar citar a declarar ni abans ni després del seu viatge, i que d'altres autoritats judicials van contactar-hi sense dificultat restant ell a la seva disposició, com es justifica que es trobava en situació de fuga?

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM