Els tres estudiants independentistes detinguts a València posats en llibertat.

Els tres estudiants independentistes detinguts a València posats en llibertat.

 

     Finalment  han sigut 3 els estudiants independentistes militants del SEPC i Maulets  detinguts a Jefatura Superior de policia, els dos companys retinguts el dia d’abans a la Universitat i una altra persona que ha estat citada a comissaria. Dins de les instal·lacions, els 3 estudiants que en un principi anaven a declarar han passat a disposició judicial i han estat conduïts al calabós per esperar al seu trasllat a Jutjats. Allà han estat vexats per la policia (despullar-los, obligar-los a fer flexions) i més tard alliberats, encara que seran citats per a declarar un altre dia. 

     Recordem que cap a les 19:30 del passat  divendres 30 de novembre, dos estudiants del SEPC van ser detinguts per les forces de la policia espanyola al campus de Tarongers, durant el transcurs de les eleccions a Claustre. La policia, acompanyada per altres estudiants d'un conegut sindicat feixista “Estudiantes por la libertad”, van irrompre a un dels aularis del Campus, i es van emportar als dos joves que prèviament havien  sigut assenyalats pels feixistes.

     Més tard, la policia els detingué i els dugué a fora de l'aulari, mentre els degans eren avisats de l'entrada de la policia al Campus ,ja que tenen expressament prohibit l'accés a recintes universitaris. Ja fora de les aules, un important nombre de companys del SEPC que eren amb els detinguts, avisaren en tot moment a la policia que no podien detindre'ls. Poc després acudiren diversos degans per a demanar explicacions per l'entrada al campus de les forces policials. Finalment els estudiants foren citats per a declarar aquest matí a Jefatura Superior de policia, encara que a l’arribar a la comissaria se’ls posà a disposició judicial. 

     Aquests fets representen la impunitat total amb la que les forces policials persegueixen al moviment independentista a València. L’entrada a la Universitat, les formes i circumstàncies que han envoltat la detenció dels joves i la celeritat del procés judicial encetat, mostra clarament l’esperit repressiu i ideològic que marca l’actuació policial. De la mateixa forma denunciem que aquesta ha tornat a ser una campanya marcada per les amenaces, els insults, les provocacions i els intents d'agressió per part del col·lectiu d'estudiants d'extrema dreta Estudiantes por la Libertad, amb vinculacions directes amb partits i organitzacions feixistes externes a la Universitat com Coalición Valenciana (protagonista d'atacs a la universitat com l'assalt a la Facultat de Dret el passat mes de maig), Espanya2000 (partit polític d'extrema dreta protagonista de manifestacions xenòfobes com la del 12 d'octubre, d'extrema violència i amb vinculació directa amb empreses de seguretat com la Levantina Seguridad (capdavantera a l'hora de rebre el major nombre de denúncies per agressions dels seus membres) i les joventuts del Grup d'Acció Valencianista (amb una llarga trajectòria d'agressions i atacs a la universitat, atacant la llibreria, realitzant pintades, i protagonitzant un episodi de violència les passades eleccions d'estudiants a la facultat de Socials en tractar de boicotejar-les). Tots aquests són protagonistes de la violència feixista als carrers i a les aules de la ciutat de València, que han incrementat de manera notable la seua activitat durant els últims mesos. 

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM