Confirmada la cadena perpètua a l'independentista cors Yvan Colonna

Confirmada la cadena perpètua a l'independentista cors Yvan Colonna

L’Esquerra Independentista Corsa prepara la resposta.

Des d’Alerta, cap a Yvan i totes les represaliades del poble cors, la nostra solidaritat!

Notícia publicada a Vilaweb.cat

Se'l condemna per l'assassinat del prefecte de Còrsega · Convocada avui una manifestació per protestar contra les irregularitats del procés

El tribunal especial de París ha confirmat la condemna a cadena perpètua el pastor independentista cors Yvan Colonna per l'assassinat, el 1998, de Claude Érignac, llavors prefecte de Còrsega. Colonna havia recorregut una primera sentència del 2007 que el condemnava a cadena perpètua, però el jutge no ha considerat les noves proves presentades per la defensa i ha confirmat la condemna. Colonna haurà de passar no pas menys de vint-i-dos anys a la presó.

En efecte, a l'estat francès la cadena perpètua no vol pas dir que necessàriament que el condemnat passi tota la vida a la presó, perquè es pot optar a reduccions temporals i acabar abandonat la presó al cap d'uns quants anys. En el cas de Colonna, però, la sentència estableix que no es podrà acollir a cap benefici penitenciari durant vint-i-dos anys, que serà el temps mínim que haurà de romandre a la presó.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM