Concentració a El Bruc, aquest dissabte, contra la simbologia espanyola

Concentració a El Bruc, aquest dissabte, contra la simbologia espanyola

La casa Osborne manté des de fa anys, al poble d’El Bruc, en contra del sentiment majoritari de la societat catalana, l’efigie monumental del toro, símbol reconegut d’espanyolisme que recull les essències més ràncies d’aquest sentiment: el sexisme, la tortura dels animals… i la imposició d’una cultura aliena, imperialista, a casa nostra.

 

Imatge de mostra

 

Fa uns dies, el toro d’Osborne va tornar a caure… I és que el darrer toro que queda al Principat ha caigut moltes vegades i la darrera només fa una setmana. És molt més que una tradició, és l’expressió de que hi ha gent disposada a organitzar-se per fer evident que hi ha qui no es resigna a l’assimilació cultural del nostre poble. Hi ha gent que diu prou, i l’Esquerra Independentista.

 

La intenció inicial de l’acte de dissabte era recordar el procés judicial contra dos manresans que varen ser detinguts en intentar abatre el toro d’Osborne el passat juliol. Solidaritzar-nos amb ells, ara ja condemnats a una pena-multa de 192 € que els podria suposar 8 dies de presó per cap. Ara a més de mostrar la nostra solidaritat, exigim, que el toro d’Osborne no torni a ser aixecat.

mbé!

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM