Gramanet del Besòs: nou procés contra un defensor dels espais naturals

Gramanet del Besòs: nou procés contra un defensor dels espais naturals

En el marc de la lluita per salvar el parc natural de La Bastida, a Santa Coloma de Gramenet, que dóna entrada al Parc Natural de la Serra de Marina, on es tenia projectat la construcció de més de 500 habitatges en una de les últimes grans zones verdes de la ciutat, la Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam va convocar una cercavila, amb el lema “Salvem la Bastida. Recuperem els carrers!” que va finalitzar en el Consell de Ciutat, el passat 30 d’Octubre de 2008.

La protesta anava dirigida a oposar-se al projecte d’ARE (Àrea Residencial Estratégica) a La Bastida, i per mostrar el caràcter antidemocràtic del Consell de Ciutat. Un cop va finalitzar la cercavila, les 150 persones assistents es van dirigir a assistir al Consell de Ciutat. En aquest moment membres de la Guàrdia Urbana de paisà van prohibir l’entrada al recinte, motiu pel qual es va produir l’entrada massiva dels i les manifestants. Un cop dins la sala, membres de la Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam van desplegar una pancarta, van llegir un manifest i van marxar, deixant acabar el Consell de Ciutat.

Tots i totes som una sola persona!

Al matí següent, una persona que estava fent fotografies de la cercavila, l’Andreu, va rebre una trucada de la policia, per anar a recollir una citació judicial. En aquesta se’l citava a un judici per faltes sobre desobediència, lesions i danys. Després de diversos aplaçaments el judici es realitzarà el proper 22 de Gener a les 11.30h als Jutjats d’Instrucció núm. 5 de Santa Coloma de Gramenet (Passeig Salzereda, 15-18).

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM