Càrregues policials i detenció d'un estudiant a la manifestació de Barcelona

Càrregues policials i detenció d'un estudiant a la manifestació de Barcelona

Aquest migdia, milers d'estudiants han sortit al carrer per exigir la paralització del procés de bolonya, que s'està imposant per la força a les universitats del país.

A Barcelona, més de 10.000 estudiants s'han manifestat pel centre de la ciutat, i a l'alçada de la rambla s'han trobat amb un fort desplegament policial que ha impedit el pas a la manifestació. Els agents antiavalots dels mossos d'esquadra han practicat diverses càrregues contra els manifestants, que han acabat amb 26 persones ferides de diverses, entre elles un periodista que ha hagut d'ingressar a l'hospital per un cop de porra a la cara. Posteriorment, la manifestació ha transcorregut amb tranquil·litat, i a finalitzat a la plaça universitat, on s'ha ocupat el rectorat de la UB.

Hores després d'acabar-se la manifestació, un estudiant militant del SEPC ha estat detingut pel cos dels Mossos d'Esquadra quan tornava cap a casa.

 

Concentració urgent

Comissaria dels Mossos d'Esquadra de Les Corts

Travessera de les Corts, 319-321

Barcelona

Davant d'aquestes actuacions, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i Alerta Solidària exigim:

1.- L'alliberament immediat, i sense càrrecs, de l'estudiant detingut per la seva participació a la manifestació en defensa de la universitat pública.

2.- Que s'aturi la repressió i criminalització contra el moviment estudiantil.

3.- Que es depurin les responsabilitats pertinents per l'actuació violenta dels agents policials.

4.- Que es garanteixi el dret a manifestació i expressió, i no es coartin mitjançant l'actuació dels cossos policials.

 

També volem fer palès que les actuacions del cos autonòmic de policia, sota les ordres del conseller Joan Saura, responen a una voluntat de silenciar les veus crítiques amb el procés privatitzador que s'està patint actualment al conjunt d'Europa.

Finalment, des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i Alerta Solidària encoratgem al conjunt dels estudiants, i de la societat civil, a continuar la lluita en defensa de l'educació pública i de qualitat, i a denunciar la repressió i la negació dels nostres drets fonamentals.

 

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM