Condemnat a tres anys i mig de presó manifestant per la vaga del 8N2017

Condemnat a tres anys i mig de presó manifestant per la vaga del 8N2017

Alerta Solidaria davant la Sentència de la Secc. 21 de l’Audiència Provincial de Barcelona que condemna a 3 anys i mig de presó a Garrobo i a un any de presó a un altre manifestant per la seva participació a la vaga general del 8N a Barcelona.

La sentència que s’ha publicat avui vulnera els drets fonamental de manifestació i de vaga que es recullen a la Carta Europea de Drets Fonamentals, realitzant una interpretació del concepte de violència més ampli que el que s’estableix a la RAE (tal i com s’explicita a la mateixa resolució).

El Tribunal Europeu de Drets Humans en diferents resolucions han recollit que les manifestacions pacifiques no poden ser objecte de cap tipus de sanció. La manifestació objecte de judici va ser pacifica, igual que la resta de jornada de vaga general del 8N, sense més que, algun puntual incident, entre afectats pel tall de circulació i manifestants, sense que en cap moment es produís actes de violència física.

Recordem, que el dret de manifestació no està subjecte a autorització prèvia com pretén fer veure la sentencia de la secció 21.

La sentencia conté diverses errades de notòria importància com per exemple confondre les parades de metro on van iniciar-se els fets, declaracions de agents de Mossos, i espais. També vulnera el principi acusatori donat que considera provats fets que no eren objecte d’enjudiciament en aquest procediment.

Per tot això aquesta sentència serà recorreguda fins que es reconegui l’absolució dels dos condemnats així com els drets de manifestació i de vaga vulnerats.

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM