L’Audiència Nacional tornarà a jutjar els dos primers antimonàrquics

L’Audiència Nacional tornarà a jutjar els dos primers antimonàrquics

Segons ha deixat conèixer l’Audiència Nacional a la premsa a fi, el judici que va tenir lloc el 20 de novembre s’haurà de repetir.

Pel moment no hem rebut cap comunicació oficial si bé prevèiem aquesta possibilitat per la magnitud del despropòsit i les reaccions que es van produir en aquell judici.

Per Alerta Solidària, en espera de poder analitzar el contingut de la resolució judicial, volem deixar ben clar que el respecte o menyspreu cap a la nostra llengua i cultura és un fet irrellevant tenint en compte  que el que és realment greu és la simple existència d'un tribunal d’excepció habilitat per jutjar delictes polítics comesos per la dissidència de pobles com el català. Que puguem emprar la nostra llengua és una adequació formal més a un marc normatiu que pretén mantenir, sota maquillatge la voluntat ferma d’uniformitzar un estat imposat fa 300 anys contra el qual mantenim l’esforç constant i tossut.

Del redactat de la notícia se’n desprèn però que la possibilitat de recriminar l’actitud del jutge en qüestió, José Maria Vazquez Honrubia, queda allunyada i es centra la crítica, no tan al fet del caràcter polític del procès sinó en la gosadia de dos ciutadans espanyols: parlaven català a Madrid. Molt maquillatge per quedar bé. Quan la sentència ja està escrita ens obliguen ara a tornar a Madrid. Hi anirem amb la cara ben alta.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM