Comença el judici polític a Madrid… amb coaccions

Comença el judici polític a Madrid… amb coaccions

El judici contra els dos companys independentistes, Jaume Roure i Enric Stern ha començat a l’Audiencia Nacional, a Madrid, a 750 quilòmetres de Girona.

“Con 30 años cualquier ciudadano conoce y habla perfectamente el castellano”

El judici ha quedat suspès temporalment, a les 11’30 perquè el jutge ha perdut els nervis en intentar sense èxit que els acusats parlessin en la llengua de l’imperi. Ara s’espera l’habilitació d’alguna persona per a fer de traductor.

20-N és la data triada pel judici polític, un cop més contra dos independentistes catalans, a un tribunal d’excepció d’herència franquista. Se’ls jutja per opinar i haver-se mantingut ferms en la seva acció de desobediència civil i pacífica. Però avui, l’Imperi reacciona, és 20-N, i s’ha d’imposar el castellà, la concentració davant la porta del jutjat ha estat prohibida i totes les persones solidàries que s’hi ha traslladat, han estat regirades, identificades i continuen encerclades per policies, sota un edifici gris, arreserades de la pluja. A la metròpoli plou i fa fred. A dins de l’Audiència Nacional, la dignitat de dos independentistes aguanta. El país, amb ells, sabrà ser digne també i dirà prou a tanta farsa “constitucional”.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM