Els estudiants de la tancada: “satisfets i demà, a la mani!”

Els estudiants de la tancada: “satisfets i demà, a la mani!”

Els estudiants que aquest matí han protagonitzat una tancada a la universitat de Barcelona, han abandonat la facultat i han entrat triomfals a la universitat central.

La situació més crítica ha estat l’entrada dels Mossos d’Esquadra, amb l’autorització del vice-rector i amb les ordres d’Interior de detenir a tothom. Llavors, i mitjançant negociació amb el mateix vice-rector, aquest ha accedit a ordenar la retirada dels Mossos, a no procedir judicialment contra ells i, a canvi, aquests sortien tranquil·lament… i amb un somriure: la seves reinvindicacions han sortit a ràdios, televisions, internet…

Tancada també a la UAB

Durant 90 minuts, des de les 11 del matí, la Facultat de Sociologia i Polítiques de la UAB ha estat ocupada per 150 estudiants. Aquesta ha estat la resposta lògica a l’entrada dels Mossos al Facultat d’Història de la UB. Un cop han pogut confirmar la sortida triomfal dels 60 estudiants tancats a Barcelona, han acordat la sortida ordenada i tranquil·la, que finalment ha acabat a les 12’30.

“Demà a la manifestació, la lluita continua”

El procés de privatització de l’ensenyament superior és l’objectiu de la mobilització engegada per la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública, on treballa activament el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans. En el marc d’aquesta lluita cal situar la tancada d’avui i la manifestació de demà, que sortirà a les 12 del migdia de la plaça Universitat de Barcelona. Podeu consultar aquí les altres cites arreu de la nació en la web del SEPC .

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM