L’assetjament policial a Benimaclet: crònica d’una nit de repressió

L’assetjament policial a Benimaclet: crònica d’una nit de repressió

                La passada matinada del dijous 8 a divendres 9 de novembre la policia local de València prengué la plaça de Benimaclet per tal de carregar i dissoldre  tota la gent que hi era present. Amb tot un seguit d’amenaces verbals i ús de la violència, els policies començaren a fer fora de la plaça moltes persones que, atònites, assistiren a un espectacle de repressió sense límits.  
 
                Molts testimonis presents ens han comentat com la policia no atengué a raons, vexant i insultant a qui els parlava en valencià, els demanava responsabilitats o només pel fet de ser dona els contestaven “las mujeres no tienen derechos”. De tots els comentaris aberrants que es pogueren escoltar, es passà a la violència, amb cops de puny a la cara i porrades a les cames, el que propicià un dels incidents més greus de la nit. Una de les veïnes presents, en ser colpejada a l’esquena amb una porra demanà al policia que l’havia colpejat que s’identificara. Aquest es va negar (cosa que no pot fer) i immediatament li demanà la identificació a ella. Tot això propicià una situació rocambolesca i aquesta veïna fou detinguda, acusada d’atemptat a l’autoritat.  
 
             La crònica d’aquesta nit es traslladà al dia següent, quan després de 16 hores de “segrest policial” aquesta veïna fou alliberada deprés de passar pel jutjat de guàrdia de la Ciutat de la Justícia de València sense haver declarat. El que en un principi pretenia ser un judici per delicte ha passat a faltes (ja que els arguments emprats per la policia no se sustenten per enlloc) per al próxim dia 4 d’abril de 2008, on hi haurà més persones implicades .
 
          Des d’Alerta Solidària volem fer una doble lectura d’aquests fets, que considerem sensiblement greus. Per una banda, l’assetjament policial que s’està produint els últims mesos a  Benimaclet (més presència policial i intent de tancament de certs locals d’oci i multes a centres socials com el TERRA) i que està incidint en una sensació de manca de llibertats i vigilància extrema.  
 
           Per l’altre costat, denunciar l’actuació de la policia local i espanyola pel tracte i els fets ocorreguts: ús indiscriminat de la violència, vexació per l’ús del valencià i per qüestió de gènere, manipulació dels fets reals, detenció il·legal, maltractament a les dependències policials i quasi incomunicació de l’acusada amb l’advocada. Aquesta situació no és nova, ja que  constantment  assistim a  una realitat on els cossos policials actuen amb total impunitat i prepotència, emparats en un sistema polític que poc té  a veure amb una democràcia real. Des d’Alerta Solidària fem una crida constant a la denúncia pública d’aquestes actituds totalment menyspreables per part d’una policia destinada a la por i la repressió de les nostres idees, costums i drets.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM