Els 9 citats avui a l’Audiencia Nacional, en llibertat amb càrrecs

Els 9 citats avui a l’Audiencia Nacional, en llibertat amb càrrecs

A les 14h han sortit del tribunal polític de Madrid les 9 persones que havien estat citades avui per cremar fotografies del rei. Totes elles han afirmat la seva acció de protesta, enmarcant-les com a actes legítims de desobediència civil, pacífics, solidaris vers els altres encausats i de rebuig a la monarquia espanyola aliena al Poble Català.

El traductor fa endarrerir les declaracions més de dues hores

A les 10’30 haurien d’haver començat les declaracions però no hi havia traductor. Membres de secretaria de l’Audiencia Nacional han intentat convèncer els independentistes de declarar en castellà: “no es tan difícil”. A la valentia i coherència mostrades per totes les persones citades, que no han renegat dels seus actes, no es podia esperar cap altre actitud respecte la nostra llengua. Dues hores i quart més tard, han començat a declarar.

El silenci del Departament d'Interior, una vergonya

Cal tenir en compte, que el Departament d’Interior, responsable de delatar els ciutadans d’aquest país per tal que els processi un tribunal d’excepció de l’Estat ocupant, continua la seva tasca col·laboracionista de la repressió política i promou la desactivació dels moviments polítics dissidents: aquest matí els Mossos d’Esquadra han desallotjat el centre social La Ferralla de Girona.

El cost per a totes les persones que han hagut d’anar a Madrid és ja molt elevat. No només és la despesa del viatge, sinó la pèrdua d’hores de treball, d’estudi, etc. El silenci del Departament d’Interior, com a responsable de tot plegat, és covard i vergonyós.

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM