El judici de la hipocresia: 3 membres d'Arran Lleida a judici per arrencar plaques de noms de carrers franquistes

El judici de la hipocresia: 3 membres d'Arran Lleida a judici per arrencar plaques de noms de carrers franquistes

Data del judici: 28 de març

Després de tres mesos, les tres membres d’Arran Lleida encausades per arrencar les plaques dels carrers amb noms franquistes ja tenen data de judici: el 28 de març a les 10h als Jutjats de Lleida (Carrer del Canyeret).

Aquest proper dimarts 28 de març, les tres encausades anirem amb el cap ben alt, per dir que no solament ho vam fer, sinó que ho tornaríem a fer. Quaranta-dos anys després de la mort del dictador cap tribunal té legitimitat per jutjar res ni ningú que lluita per la justícia, la memòria i la dignitat de totes les víctimes del feixisme.

Davant d’un Ajuntament que sistemàticament ha fallat a la memòria històrica negant-se a retirar els noms de carrers franquistes, de les plaques dels habitatges del règim i altra simbologia estem obligades a exercir la unilateralitat, desobeir i ser nosaltres mateixes qui forcem un canvi en el nomenclàtor dels carrers de la nostra ciutat. Arrencar plaques de carrers amb noms franquistes no pot ser un delicte, és una acció política legítima en contra d’un règim que mai no ha mort i encara perdura ara.

L’Ajuntament de Lleida, encapçalat per Àngel Ros (PSC) i governat d’encobert amb Ciutadans i el PP, ha volgut rentar-se la cara i ha fet tot el possible per evitar qualsevol tipus de polèmica, conduint als tribunals un cas que s’havia de resoldre per via administrativa, entregant tota la informació a la fiscalia perquè aquesta actués d’ofici contra aquests membres de l’Esquerra Independentista evitant, així, haver-se de personar com acusació particular.

A més, l’equip de govern de La Paeria ha intentat silenciar totalment el cas: en el mateix moment que Àngel Ros legitimava que els veïns agafessin una escala i un tornavís per arrencar les plaques de l’habitatge del règim franquista enviava a judici a tres joves que havien arrencat les plaques dels carrers amb noms de responsables de la dictadura. En aquest sentit, el PSC Lleida gairebé tres mesos després, encara no han contestat la sol·licitud de la Crida per Lleida i Arran Lleida de fer una reunió per exigir explicacions a la regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres.

Tanmateix, la retirada de tota simbologia que honori el franquisme no és només una reivindicació nostra sinó que a més també ha estat aprovada pel seu partit al Parlament de Catalunya amb la llei 52/2007 de Memòria Històrica i la moció 9/XI del Parlament. Una llei feta per les seves institucions i que ara es neguen a complir.

Des d’Arran Lleida entenem que les sancions que puguin arribar a rebre aquests independentistes tenen la intenció política de fer retrocedir i impedir la lluita per uns carrers lliures, insubmisos i rebels. Defensem l’exercici de la desobediència a l’Estat Espanyol i els seus símbols com una de les eines que ens ha de permetre superar i subvertir el règim del 78 en el nostre camí cap a la construcció d’uns Països Catalans independents, socialistes i feministes. Els carrers han de ser un reflex de la societat que volem construir i els noms dels carrers no poden honorar responsables directes d’un règim feixista.

Arran Lleida

Amb el suport d’Alerta Solidària

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM