La solidaritat a judici #CoccinelleNoCallarem,

La solidaritat a judici #CoccinelleNoCallarem,

El proper 24 de gener de 2017 el Jutjat d’Instrucció núm. 21 de Barcelona jutjarà a l’Oriol Pintos, afiliat del nostre sindicat, per dos suposats delictes lleus de danys i amenaces. El seu delicte, mostrar públicament per les xarxes socials la seva solidaritat amb una companya del sindicat represaliada per la seva empresa per la seva activitat reivindicativa i per haver-se afiliat a la COS.

Els fets es remunten a finals de l’any 2015, quan una treballadora que prestava els seus serveis en el sector del treball domèstic es va acostar a la COS per organitzar-se sindicalment i plantejar un seguit de reclamacions laborals. La resposta de l’agència de col·locació Coccinelle va ésser ràpida i contundent, amb un acomiadament. El missatge molt clar, defensar els més elementals drets laborals i sindicals no té cabuda a Coccinelle.

Arrel de l’acomiadament, la COS vàrem iniciar una campanya de denúncia pública del cas, amb l’objectiu d’aconseguir la readmissió de la nostra companya. Ens remetem a aquest comunicat i a aquesta comunicat publicats al web de la COS per donar més detalls sobre aquell cas.

Una de tantes i tantes persones solidàries amb la nostra companya del sindicat va ésser el nostre company Oriol, que va mostrar públicament la seva solidaritat amb la companya represaliada, fent córrer per les xarxes socials unes fotografies d’unes pintades publicades a twitter des de molts altres perfils en les que es denunciava el cas repressiu i s’exigia la readmissió de la Tamy sota l’etiqueta #TamyReadmissió. Ara, aquella mostra pública de solidaritat, res més lluny de la realitat, serà jutjada el proper 24 de gener com si fos un delicte.

No podem -ni volem- evitar, tampoc, denunciar la repressió a la que s’està sotmetent a la dissidència política i a membres de l’Esquerra Independentista per part del cos de policia dels mossos d’esquadra. En el cas del nostre company, que té un domicili vàlid per notificacions a Barcelona, els mossos d’esquadra li van notificar personalment l’existència d’aquest procediment penal a l’allotjament de la localitat de Vallbona de les Monges on passava aquell cap de setmana amb la seva companya.

Finalment, des de la COS manifestem que aquesta nova agressió de Coccinelle a companys del nostre sindicat no quedarà impune, i ens reservem totes les opcions legals i sindicals per denunciar aquest nou cas repressiu i exigir a Coccinelle que assumeixi les responsabilitats que li pertoquen. Tampoc aconseguiran que, en col·laboració amb altres agents polítics i sindicals la COS continuï denunciant la precarietat laboral existent en el sector de treball domèstic. Si amb la repressió ens volien callades, amb la solidaritat ens tindran organitzades.

La solidaritat no és un delicte.

Coordinadora Obrera Sindical (COS) Barcelonès.

Alerta Solidària

 

coccinelle

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM