Arxivada la causa contra l'alcaldessa de Berga per l'estelada

Arxivada la causa contra l'alcaldessa de Berga per l'estelada

 

El jutjat de Berga no considera l’estelada com a símbol de propaganda electoral.

Avui hem rebut la interlocutòria del Jutjat d’Instrucció número 1 de la ciutat de Berga on es dicta l’arxiu de la doble causa seguida contra l’alcaldessa, Montserrat Venturós. Un procés que per dues vegades atribuïa un delicte electoral a la militant de la CUP per no haver obeït l’ordre de la Junta que l’exhortava a retirar l’estelada de la façana del consistori.

Si bé la llei electoral és molt clara en el seu redactat, com ens té acostumat el cos judicial espanyol, és en la interpretació de la lletra escrita on rauen les sorpreses. Sovint contràries als interessos independentistes. Sempre favorables als interessos dels privilegiats del sistema. I és en aquesta lògica on cal entendre que si el jutge de Berga ha decidit descartar l’estelada com a símbol de propaganda electoral haurà estat pel ressò de la campanya solidària, per la fermesa de l’alcaldessa, i pels possibles efectes socials i polítics que pot comportar entendre el contrari

És una victòria popular de totes totes. I guanyada amb la màxima coherència de qui, des del mandat del seu poble, ha dut a terme la desobediència a l’estat i les seves imposicions. No hem anat als jutjats a discutir el que per a nosaltres no s’ha de justificar ni per res que haguem de demanar permís ni perdó.

L’estelada penja a l’ajuntament fins al dia de la independència. Així serà per mandat popular. I és que és precisament així, amb dignitat, fermesa, coherència i desobediència, que fem entre totes, dia a dia, la independència.

Felicitem la ciutat de Berga pel camí triat.
Triant desobediència ja ho tenim guanyat!
 
Alerta Solidària
Berga, 1 de març de 2017
 

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM