Capgirant l’acusació: en suport als companys Esteban i Josep

Capgirant l’acusació: en suport als companys Esteban i Josep

 

Aquest dijous 1 de desembre seran jutjats a la ciutat de la justícia el company de Tras la Manta i el regidor de la CUP Capgirem Barcelona per la seva lluita en suport del col·lectiu de venedors ambulats i la seva xarxa de solidaritat de la ciutat de Barcelona.

 

S’enfronten a l’acusació de coaccionar un professional mèdic del CUAP Perecamps per haver-li recordat i suggerit que, complint amb els protocols estàndards, calia que examinés de nou un venedor ambulant sense la presència d’aquells agents de qui referia haver estat agredit, i guardant per tant la intimitat obligada deontològicament.

 

Des d’Alerta Solidària i la CUP Capgirem Barcelona volem mostrar tot el nostre suport en Josep i l’Esteban que ens tindran al seu costat durant aquesta farsa de judici. Us convoquem a la concentració solidària a les 9 del matí a la Ciutat de la Justícia. 

 

Així mateix volem recordar que el passat dimecres 23 de març, la Guàrdia Urbana de Barcelona, mitjançant agents de paisà van perseguir, amenaçar i agredir alguns venedors ambulants que es trobaven a les Rambles. Un d’ells va explicar que, davant les corredisses i la desesperació per fugir de la policia, va caure per les escales de la boca del metro després que un agent de paisà li donés una empenta. Amb una lesió al turmell i gràcies a un company del sindicat de venedors ambulants, va poder arribar al CUAP Perecamps. Allà van veure com la Guàrdia Urbana també s’hi havia personat buscant possibles venedors ambulants ferits.

 

El venedor ambulant lesionat, va ser atès per un metge sota la vigilància de membres de la Guàrdia Urbana sense que s’hagués practicat cap detenció, de manera absolutament irregular, amb la qual cosa es va veure coartada la seva llibertat i la seva intimitat. Va quedar violentat el secret de confidencialitat que ha d’existir entre metge i pacient que recull el protocol de l’hospital, i el de referència internacional conegut com Protocol d’Istambul.,

 

L’Esteban i en Josep coneixedors del que havia passat dins del box d’urgències i entenent que el pacient no havia pogut explicar lliurement com s’havia produït la lesió patida per culpa d’un membre de la Guàrdia Urbana; van demanar al metge a instàncies del pacient que repetís l’exàmen de reconeixement de les lesions i no tingués en consideració la primera explicació donada pel venedor ja que al ser assistit amb un polícia dins del box, va explicar que la lesió s’havia esdevingut al caure per unes escales i no per causa de l’agressió policial.

 

El metge del Perecamps es va negar a fer una segona examinació i animat per la Guàrdia Urbana que d’amagat van gravar la conversa entre el metge i els dos companys, va denunciar a l’Esteban i en Josep per coaccions.

 

Aquest cas s’emmarca dins d’una persecució per acabar amb la solidaritat que s’ha mostrat amb el col·lectiu de venedors ambulants i amb la lluita contra la criminalització de la pobresa, donat que el govern de Colau i Collboni han fet, fan i faran tots els esforços per acabar amb el venedors ambulants i amb la xarxa de solidaritat que ha permès que alguns dissabtes es pogués fer el mercat rebel, altres dies impedint que la repressió policial fos més brutal i d’altres vegades simplement acompanyant-los perquè la policia no els decomissés el material.

 

Per tot plegat des d’Alerta Solidària i la CUP Capgirem Barcelona som i serem al costat de l’Esteban i en Josep.

 

Alerta Solidària

CUP Capgirem Barcelona

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM