Al marge de la vostra llei, continuem donant la cara

Al marge de la vostra llei, continuem donant la cara

 

Fa més de quatre anys, el 29 de març de 2012, arreu dels Països Catalans s’ompliren els carrers en contra de les reformes laborals imposades pel govern del Partit Popular. En concret a Barcelona es produïren manifestacions massives que reivindicaven l’aturada d’aquestes mesures neoliberals que no només precaritzen les nostres condicions laborals, sinó que també condicionen la resta d’aspectes de les nostres vides. Moltes persones vam ser represaliades per aquesta resposta social i, a dia d’avui, encara patim les conseqüències d’un aparell polític i judicial que ens assetja.

 

Com a Esquerra Independentista, volem denunciar que tres companys -un membre de la COS i dos d’Arran- continuen comprometent la seva llibertat personal i política arran d’aquests fets.

 

Encara més, l’abril del mateix any es va donar el tret de sortida d’una nova eina repressiva per part dels Mossos d’Esquadra, sota la direcció del llavors conseller d’Interior, Felip Puig: la creació d’una pàgina web anomenada ‘Contra la violència urbana’. Aquesta plataforma virtual es va fer pública per demanar col·laboració als ciutadans per identificar a aquelles persones que, suposadament, podíem haver participat en la manifestació del 29 de març. La web mostrava un total de 231 fotografies i vídeos de 68 persones diferents, perfectament ordenades per col·lectius i organitzacions polítiques, vinculant a les persones amb fets de lluita social.

 

Cwp7XsdWIAAeb7T

 

Un únic enfocament: la nostra cara. Un únic objectiu: criminalitzar i estigmatitzar els nostres rostres per haver format part d’una manifestació en defensa dels drets de totes.

 

Sense cap tipus de prova, se’ns acusava directament d’autores de fets no corroborats i, d’aquesta manera, es vulnerava la nostra presumpció d’innocència i el nostre dret a l’honor i a la imatge. Aquest fet va obrir la porta a una estratègia calculada de “participació popular”, fent que qualsevol s’erigís com a dit acusador d’aquell escarni públic i buscant així una divisió social de la ciutadania. S’iniciava una caça de bruixes sense precedents contra l’activisme social.

 

És d’aquesta manera com els encausats, així com familiars i amics, ens adonem que estem perseguits pels Mossos d’Esquadra, amb el xoc emocional, i la incertesa que això suposa. Però no tenim cap més informació que aquelles imatges de les nostres cares penjades a Internet i mostrades a la televisió, obertes al món.

 

No és fins mesos després que ens arriba un requeriment per a fer un reportatge fotogràfic, basat amb les imatges aparegudes en la citada pàgina, finalment imputant-nos un suposat delicte de desordres públics, penat entre sis mesos i tres anys de presó. Tot i que l’Audiència Provincial va acceptar el nostre recurs i va evidenciar les irregularitats comeses pels Mossos d’Esquadra i pel Jutjat d’Instrucció durant el procés, seguim immersos en un procediment judicial sense fi. Les notificacions judicials segueixen actives i perpetuen la incertesa i l’angoixa que això suposa. Finalment el Jutjat d’Instrucció va tornar a acordar sotmetre’ns a un reportatge fotogràfic, i a dia d’avui ens trobem en cerca i captura per obligar-nos a fer-nos unes fotografies a les diligències dels Mossos d’Esquadra.

 

Amb tot això, exigim:

– L’absolució de totes les encausades en el marc de la vaga general del 14N i del 29M.

– El tancament immediat dels casos derivats de la pàgina de delació ciutadana, entre ells el present cas, davant de la manca de proves, de la vulneració dels nostres drets (a l’honor, a la imatge, a la privacitat, a la intimitat i la presumpció d’innocència). – La supressió definitiva de la pàgina web i la destrucció dels fitxers policials per motius polítics.

– El tancament del CESICAT, una mena de CNI catalana creada i orientada a perseguir la dissidència a partir d’arxius policials.

– La reparació dels danys a les persones encausades i a totes les persones que apareixen a la pàgina web ‘Contra la violència urbana’.

– Responsabilitats polítiques evidents i públiques a tots els dirigents d’aquesta cacera de bruixes, derivades de les vagues generals del 2012.

 

Veiem com el llegat de Felip Puig continua viu i s’està utilitzant per a perseguir penalment membres de l’Esquerra Independentista i d’altres col·lectius anticapitalistes. Per molt que des del Departament s’hagi abandonat la retòrica i la gesticulació més esperpèntica de Puig, la política de bel·ligerància amb qui políticament ells entenen com antisistemes continua.

 

Des de l’Esquerra Independentista ens solidaritzem amb la resta de companyes anticapitalistes també represaliades i perseguides, perquè entenem que la desobediència no només s’ha de confrontar amb l’Estat espanyol sinó també amb el model econòmic i de governança neoliberal. Entenem que la vaga és una eina fonamental de lluita i que cal seguir generant pols de mobilització arreu des de les institucions, passant pels carrers fins als centres de treball. I més encara, després d’analitzar com s’han precaritzat les condicions de vida de la classe treballadora -que evidencien la legitimitat d’aquestes mobilitzacions-, en un context on es reprendran les retallades ja anunciades pel nou govern de l’Estat espanyol. La resposta serà al carrer, i nosaltres seguirem donant la cara.

 

Volem deixar clar que la repressió no aturarà la nostra activitat política ni aconseguirà dispersar la lluita per millorar les nostres condicions laborals i socials. Perquè no estem soles. Al marge de la vostra llei, continuem donant la cara.

 

donemlacara-860x450_c

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM