Judici contra la impunitat policial

Judici contra la impunitat policial

Després de quatre anys d’espera, finalment han estat jutjats els dos Mossos d’Esquadra acusats d’haver causat diverses lesions a en Pau Andalús, un militant independentista i antifeixista que durant el 12 d’octubre de l’any 2012 es va manifestar contra la celebració de la hispanitat i el genocidi dels pobles llatinoamericans.

Res de nou a l’horirzó, el judici s’ha desenvolupat negant els fets els acusats, i contradient-se diverses vegades amb les imatges del dia dels fets, a on es veu com tot plegat passa en una seqüència de pocs minuts entre la provocació d’un espanyolista creuant la plaça Universitat i l’agressió per part dels acusats a l’independentista, reconeixent que van ser els que varen anar a separar els dos grups, que són els que van redactar una minuta policial, la única a on consta que utilitzessin les porres, però que no van presenciar, casualment, la brutal agressió a en Pau.

Els fets entenem qur han quedat completament provats pel fet que en la minuta policial del dia dels fets cap altre agent reconeixia haver utilitzat les porres, ni haver estat prou aprop del Pau com per a poder detenir-lo posteriorment, alhora que un informe d’afers interns del cos policial indicava que aquests agents, i només aquests, podien ser els responsables de l’agressió.

Els acusats han reconegut que no anaven identificats, vulnerant la normativa que obliga a tots els uniformats dels Mossosd’Esquadra, a excepció dels que vagin amb el vestit de gala, a portar la identoficació visible en la part devantera de l’uniforme, de forma visible amb la finalitat de poder ser identificats pels ciutadans. Així doncs, novament les maniobres d’impunitat planen per evitar fer justícia. Deliveradament no anar degudament identificat per dificultar la seva identificació, i emparar-se d’aquesta estrategia per al•legar la seva innocència. Masses vegades, massa impunitat, massa complicitats.

Des de l’Esquerra Independentista no defallirem en la lluita contra els abusos policials, contra la impunitat i contra la complicitat d’un Departament d’Interior qui en lloc de netejar el cos policial i procedir a la reparació dels danys, ofereix amb safata de plata la impunitat, incomplint les normatives per una efectiva identificació dels agents, depurant les responsabilitats corresponents, i deixant d’oferir el pagament d’advocats a aquells qui haurien de ser, indubtablement, condemnats.

Contra la impunitat policial ni un pas enrere.

Països Catalans, 17 d’octubre de 2016

 12o-pa

 

 

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM