Passat el jucidi, la solidaritat no s'atura amb les feministes encausades

Passat el jucidi, la solidaritat no s'atura amb les feministes encausades

 

Des del Grup de Suport a les Feministes Encausades, així com de l’organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista Alerta Solidària, volem fer les següents consideracions i valoracions dels dos dies de judici per l’acció feminista a Sant Miquel a Palma.

 

El judici, que ha tingut lloc els dies 29 i 30 d’aquest mes de setembre, s’ha desenvolupat dins un permanent focus mediàtic i entre permanents mostres de solidaritat. Volem fer arribar el nostre agraïment a totes les persones i entitats que ens han mostrat el seu suport, ja sigui a les mobilitzacions, amb la campanya de fotos solidàries, amb aportacions econòmiques o amb adhesions públiques.

 

Entenem que ha estat resultat d’aquest clima de mobilització que hem aconseguit una petita primera victòria: la baixada de 4 anys a any i mig de presó en la demanda de l’acusació particular, el Bisbat  de Mallorca. És evident que aquesta fita no és suficient, i per això seguim insistint en l’absolució com a únic resultat vertaderament just. Trobam important assenyalar, però, la importància, una vegada més, de l’organització i la mobilització per fer front als casos repressius, ja que aquestes sempre donen els seus fruits.

 

Al llarg de tota la vista judicial ha quedat ben clara la naturalesa política del judici. Les declaracions policials han donat llum a la fosca realitat dels fitxers polítics. Queda una vegada més demostrat que la Brigada de Información de la policia espanyola està destinada al control i la repressió política de l’Esquerra Independentista. Especialment esperpèntica ha estat la insistència a identificar a un vídeo de l’acció a una persona que no s’hi trobava, aportant la seva militància com a única “prova”. També s’ha vist amb claredat l’actitud d’un Bisbat en consonància amb els sectors més ultres de la dreta i l’església, que ha insistit en no reconèixer el seu paper en la repressió contra les encausades, ha defugit cap negociació real amb la demanda del penediment, i ha mantingut la demanda de presó.

 

Potser l’aspecte més important a destacar ha estat la fermesa amb la qual les encausades, joves, feministes, i militants de l’Esquerra Independentista, han afrontat aquest salt qualitatiu de l’aparell repressiu de l’estat. Així, no s’ha caigut en els múltiples intents de criminalització que estat, església i alguns mitjans de comunicació han fet, i s’ha mantingut fins al final la reivindicació de l’acció de Sant Miquel com a legítima, i com a política la naturalesa de la seva persecució.

 

Passat el judici, la solidaritat no s’atura. Continuarem realitzant actes en suport a les Feministes Encausades, amb l’horitzó fixat en la seva completa absolució.

 

Visca el jovent organitzat de Mallorca!

Visca la lluita feminista!

Absolució feministes encausades!

 

 

Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM