Acte solidari a Palma: amb més forces que mai!

Acte solidari a Palma: amb més forces que mai!

 

Ahir dissabte (17 de setembre) tingué lloc l’acte central de la campanya de les Feministes Encausades. Fou a partir de les 19h al Teatre Mar i Terra de Palma, Mallorca, on s’hi arreplegaren prop d’un centenar de persones per mostrar el seu suport a les set encausades. L’acte consistí en varies intervencions relacionades amb la lluita feminista i la repressió patida per part de les activistes que defensen els drets de les dones.

 

Dues membres del grup de suport presentaren l’acte, recordant els fets pels quals es celebrava, iniciats el 9 de febrer del 2014, quan una quarantena de joves van entrar a l’església de Sant Miquel de Palma per mostrar el seu rebuig a la Llei de l’avortament plantejada pel Partit Popular, i poc després, fent mostra del seu poder i influència el Bisbat de Mallorca va posar una denúncia que va dur a la detenció quasi immediata de 7 militants d’Arran.

 

Un monòleg sobre «El meu cos» inicià la primera part de l’acte, seguida per la intervenció d’una membre d’Alerta Solidària, que resumí els fets repressius que s’han desenvolupat durant el cas, des de les detencions que patiren les encausades, les identificacions i l’obertura d’expedients administratius a les solidàries que es manifestaren per la llibertat de les feministes. Parlà també de l’experiència viscuda per les imputades i la lluita desenvolupada al llarg de la campanya, que ha mobilitzat mostres de suport arreu dels Països Catalans i més enllà. Anunciant la data de judici per acabar, que serà els propers 29 i 30 de setembre, i demanant l’absolució de les feministes.

 

El tercer parlament fou representat per una activista feminista que formà part de la lluita per la defensa de l’avortament durant els anys 80 dins el moviment feminista d’aquell moment, relatant les mobilitzacions més reivindicatives fins que s’assolí el dret a l’avortament. Després dels dos primers parlaments, actuà la cantautora mallorquina Marga Rotger.

 

A continuació, intervingué la mare de dues de les encausades feministes, relatant de primera mà l’experiència d’una familiar d’una imputada, encoratjant a les seves filles a seguir lluitant i orgullosa d’elles.

 

Per acabar, dues militants de la CUP se solidaritzaren amb les imputades, remarcant la necessitat de que joves com elles lluitin dins el moviment feminista i de l’Esquerra Independentista dels Països Catalans. També explicaren un cas repressiu que una d’elles pateix pel qual serà jutjada aquest mes de novembre, en el que l’acusen de resistència a l’autoritat després de patir lesions per part de la Guàrdia Urbana als voltants d’una acció reivindicativa contra la pressió estètica. La tercera portaveu de la CUP, no pogué assistir a l’acte perquè hagué d’anar a declarar el mateix dia, ja que patí una agressió sexual uns dies abans, igualment hi fou present i animà a les companyes.

 

Una de les encausades fou qui va concloure els parlaments, compromesa i segura de seguir endavant amb la lluita feminista. Deixà clar que ni les detencions, ni el judici, ni intentant criminalitzar-les per ser joves i feministes les atemortizarien. També donà les gràcies per totes les mostres de solidaritat arreu del país visualitzades aquests mesos.

 

L’acte finalitzà amb la projecció del vídeo final de campanya

 

En acabar, es va fer una picada i es varen vendre camisetes i bons d’ajud per la caixa de resistència del cas.

 

El mateix vespre, el grup de suport de les feministes encausades realitzà una acció davant l’església de San Miquel, allà on succeïren els fets, anunciant amb una pancarta el cas i demanant l’absolució de les sis encausades que seran jutjades el 29 i 30 d’aquest mes de setembre.

 


Post a Comment

#SEGUEIX ALERTA A INSTAGRAM